USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій маршрутці жінка поламала собі ребра

26 Липня 2011 14:14
Поїздка у маршрутці коштувала лучанці Ірині Сіматовій трьох тижнів перебування на лікарняному ліжку – після цього інциденту потерпіла застерігає інших бути обачними і тим часом готує позов до суду.

За свою нещодавню подорож у маршрутці лучанка заплатила травмою грудної клітки, переломом двох ребер та численними забоями, повідомив 25 липня телеканал «Аверс».

Жінка розповідає, що трималась за поручень, а коли водій різко загальмував не змогла встояти на ногах.

За словами потерпілої, вийти з автобуса їй допомогла інша пасажирка, а ось водій не одразу відреагував на її ефектне падіння.

«Мене відірвало від цього поручня. Я полетіла вперед, розвернулася якось поки летіла спиною і прямо туди, на ці ступеньки вниз. Впала, спиною стукнулася в передню панель. І зразу водієві сказала, що в мене зламані ребра», – пригадує постраждала.

«Підійшла якась жінка і допомогла мені, позбирала те, що в мене з сумки повилітало», – говорить вона.

«Підходять хлопці до нього (водія – «ВН») і запитують, чи їм виходити, мовляв давайте гроші, ми підемо на інший маршрут. А він каже, що ні-ні, зараз ця пані вийде. Я йому кажу, що мені погано. Я кричу, в мене ушкоджене легке, я дихати не можу, а він каже, що ця пані вийде, і ми поїдемо далі», – розповіла Ірина Сіматова.

Після такої автопригоди потерпіла налаштована вкрай серйозно. І хоча водій навідував травмовану і пропонував відшкодувати витрати на лікування, однак постраждала навідріз відмовилася.

Жінка наголошує: за втрачене здоров’я буде позиватися до суду і на поступки не піде.

«Хвора доставлена швидкою допомогою з травмою грудної клітки, з множинними забійними підшкірними гематомами поперекової ділянки і ділянок плеча. Після обстеження виявилося, що у потерпілої є перелом дев’ятого і десятого ребер справа зі зміщенням, є підшкірна емфізема, що говорить про посттравматичний розрив легень», – розповів лікар-хірург Олександр Гагаловський.

«Пізніше у хворої виявили посттравматичний плеврит – набирається рідина у плевральній порожнині. Зараз стан хворої середньої важкості», – констатував медик.

Сам водій коментувати пригоду відмовився, проте, як виявилось, пасажирка їхала у маршрутці, яка, хоч і відповідає усім вимогам, однак має певні недоліки.

Так, жінка намагалась повідомити про свій намір вийти з маршрутки і натиснула кнопку виклику водія, що розташована над задніми дверима транспортного засобу, однак сигнал не спрацював.

Як з’ясувалося, у новому автобусі така кнопка взагалі відсутня.

«Зазвичай біля дверей справа є кнопочка виклику водія. В цьому автобусі була така якась зелененька, але ніякого напису не було біля тієї кнопочки. Але я її понажимала. Дивлюсь, а водій не реагує», – пояснила жінка.

Після безрезультатних натисків на копку виклику пасажирка голосно заявила про бажання вийти, оскільки потрібну зупинку уже й так проїхала. Водій від несподіванки різко загальмував. Як наслідок – жінка отримала численні травми.

Між тим заступник начальника транспортного відділу Луцької міськради Олександр Середа не заперечив, що такі маршрутки дійсно тимчасово курсують містом. Уся справа у судовій тяганині, яка нині триває між луцькими перевізниками.

Допоки переможець невідомий, аби не надавати перевагу котромусь із перевізників, до перевезень вирішили залучити Луцьке підприємство електротранспорту. Там необхідної кількості автобусів не виявилось, довелося орендувати інші маршрутні автобуси, що курсуватимуть містом орієнтовно до вересня.

Нині ж потерпіла Ірина Сіматова просить відгукнутись усіх, хто був свідком автопригоди, аби встановити справедливість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Віктор Показати IP 26 Липня 2011 14:42
Так, водії іноді так їздять, особливо у вихідні. Гасають з одного кінця в інший. Люди на зупинках зупиняють, а вони не зупиняються. Таке враження, що їздять по кругу - хто більше. Такі невідповідальні, злі...
Реаліст Показати IP 26 Липня 2011 14:59
Ні, не іноді, і не на вихідних - завжди так їздять: плани, плани, плани...вони зневажають кожного хто сяде в маршутку - козли.Їм важко їздити - мудаки. А жіночку шкода. Це не поодинокий випадок - я завжди тримаю два гривні в руці, щоб одразу при вході передати на проїзд, бо потім почнеться "Формула-1". Доньці 4 роки, то взагалі стараєшся чим щвидше примостити дитину. бо зараз поженеться якийсь ідіот. А скільки разів бувало, що сам падаєш на людей, бо не втримавсь вчасно за поручні після входу - мій зріст 190см., вага 110кг. Ніби і сила в руках є...
тетяна Показати IP 26 Липня 2011 15:14
Чому останній маршрут № 1 від цегельного заводу в 21 год 20 хв.? Після 21 год може ще йти 2 маршрутки , але вони пасажирів не беруть- бо їдуть в гараж. Часом як хороший шофер , то ще може пікинути на Дубенську зупинку. А на роботу чи з роботи чим їхати. Чому не контролює ніхто перевізників? Хочаб якась чергова маршрутка повиинна Їхати!!
гість Показати IP 26 Липня 2011 15:18
таким водіям на конях треба їздити .
VSC Показати IP 26 Липня 2011 15:28
Народ вспомните, а много ли пассажиров делают замечание водителю, после резкого старта или резкого тормоза? А вы, лично часто напоминаете ему, что он везет людей, а "не дрова"? Думаю, что нет. А если "шумахеру" за рулем пару раз сказать, что он должен ехать плавно, то поверьте, начинают что-то соображать, правда не надолго :)
Лучанин до VSC Показати IP 27 Липня 2011 00:50
Десь місяці півтори тому біля обласної прокуратури на пішоходному переході перед маршруткою 15 (ЛПЕ) переходив мужчина дорогу згідно ПДР. Я сидів спереду і дуже добре все бачив. Ще на підйомі було видно що він збирається переходити. Але водій притормозити і не думав. Лише коли чоловік знаходився по центру маршрутки і той побачив що вже от-от зіб'є, то різко натиснув на гальма. Як ви думаєте що було потім? А потім водій зматерив пішохода, почав причитати що чому такі козли через дорогу переходять, що він не бачив що маршрутка їде, міг би і постояти... Якби тому бородатому козлу в той час хтось щось сказав, то він би і з монтіровкою на пасажирів кидатись почав, благо що щось велике і залізне в нього було під рукою. Для початку треба було б перевірити всіх водіїв на знання ПДР і подібних цьому водію лишати прав назавжди - тільки тоді буде порядок.
Mirna Показати IP 26 Липня 2011 15:36
в Скрябіна є така пісня нова в тему ;) Приспів Їде маршрутка як велика собача будка На дорозі всіх підрізає Бо шансон в салоні рубає Владімірский централ, Владімірский централ, Владімірский централ, Владімірский центра- тра тра Руку піднімаю, тіпа зупиняю І в салон я Джекі чан через вікно залізаю На когось падаю, на когось кашляю І дві гривні для ваділи із кишені дістаю Трохі матюкаю, трохі підскакую І сусіди мене всі мене із різних боків i love you На подвіди стаю, трохи подихаю І до виходу пролізти між ногами пробую
Ласковая Показати IP 26 Липня 2011 17:51
Я думаю, що потрібно обмежити швидкість маршруток. От 15-ка нормально їздить, можливо бо це автобус. Тоді нехай усі маршрутки автобусами замінять. Я краще вийду раніше з дому і довше буду їхати, але з упевненістю, що жива і неушкоджена приїду на роботу і з роботи.
Лучанин до Ласковая Показати IP 27 Липня 2011 00:56
Маршрутне таксі від автобуса відрізняється не типом авто, а лише тим, що маршрутка зупиняється на вимогу пасажира, а автобус на всіх зупинках маршруту. Все що зараз в Луцьку працює в режимі маршрутних таксі є автобусами. Щодо швидкості - маршрутка і повинна бути швидким транспортом. Треба не збільшувати чи зменшувати швидкість руху - вона обмежена ПДР та графіком руху. Просто треба щоб всі водії дотримувались як ПДР, так і Правил перевезення пасажирів, про які вони не всі навіть здогадуються.
Ласковая Показати IP 26 Липня 2011 17:52
А депутати наші супер-пуперові перйменуванням вулиць займаються.
smelnyk Показати IP 27 Липня 2011 01:43
От поставлять дж-пі-ес у маршрутках, тоді безпечно буде їздити. Після їхніх тендерів, я маршрутками боюсь їздити, тимбільше з дитиною. Водії якісь обкурені, на зупинках не зупиняються. А ви зайдіть у маршрутку і скажіть фразу "У мене посвідчення!" і загляньте в очі водія, якщо вдасться, обережно, щоб очі не випалило! Скоро дитину в садок доведеться возити, то капєц!
!! Показати IP 27 Липня 2011 10:48
Правильно, що потерпіла готує позов до суду! Кілька виграних позовів - і кожен водій-козел почухає за вухом!
пасажир Показати IP 27 Липня 2011 11:23
Ми говоримо багато про різні речі але.....нормальний і адекватний водій-перевізник як мінімум не виставив би скалічену жінку на вулицю .а потурбувався б про те щоб її доправити у лікарню.Ця падлюка не має права возити людей.
Іренка Показати IP 24 Вересня 2015 10:43
Доречі,зі мною теж трапилась така ж ситуація. Їдучи на роботу 28 міською маршруткою водій в центрі міста , як скажений затормозив, я одна стояча пасажирка полетіла по всій маршрутці. Навіть козел не запитав чи зможу я далі пересуватись . Я була в стані шоку і не змогла навіть викликати швидку. І навіть люди різного віку , що їхали в маршрутці , ніхто не відреагував по людськи. Тобто чужа біда тепер нікого не хвилює. А я ж молода дівчина, я ж могла бути і вагітною, а всім пофіг, ніхто навіть руки не подав піднятись. Прикро що лучани такі байдужі люди!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus