USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку впав бетонний дах над порогом будинку. ФОТО

24 Травня 2011 09:30
В одному з п’ятиповерхових будинків міста обвалився дах над входом у під’їзд.

Надзвичайна подія трапилася 23 травня, на проспекті Соборності, 25а приблизно о шостій вечора.

У вечірній час, коли люди поверталися з роботи, а діти грались у дворі будинку, старий дах над під’їздом не витримав й обвалився на сходи, "забарикадувавши" вхід до будинку.

Мешканці викликали рятувальників, які намагалися впоратись із ситуацією, - пише ВІП.

Заступник начальника групи – начальник рятувального відділу аварійно-рятувальної загону спеціального призначення Артур Куц зазначив, що це – робота ЖЕКів, комунальних служб.

«Саме такий виклик у нас вперше. Але я думаю, що повинні проводитись ремонті роботи аварійних об’єктів, а якщо вони в занедбаному стані, то й трапляються такі ситуації», – пояснив він.

Мешканець будинку Євген Козачок зауважив, що про ремонт просили МЖК ще з 2007 року. «Ми й дах ремонтували за свої кошти, хоча кожного місяця платимо більш ніж 70 гривень за утримання буднику», – розповів він.

Чоловік зазначив, що неодноразово звертався до комунальників із проханням відремонтувати так званий «козирок», навіть власні гроші хотіли заплатити, але там «то людей не було, то часу, до ще чогось».

Люди, що живуть у під’їзді, розповіли про те, що раніше біля нього стояла лавка і там постійно граються діти, яких у дворі багато.

Усі люди, які заходили у двір, найперше запитували, чи немає жертв, а почувши негативну відповідь, полегшено зітхали зі словами: «Ну слава Богу».

Рятувальники припустили: якби дах упав на людину, вона б не вижила.

Після прибуття комунальників рятувальники узялися за розчищення входу до будинку, і незабаром люди змогли потрапити до осель.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
галина Показати IP 24 Травня 2011 09:40
Потрібно перестати кормити жеки, за наши гроши ще проблеми у людей.
Л А Д О М И Р Показати IP 24 Травня 2011 09:45
за союза такого не було :)
wiking до Л А Д О М И Р Показати IP 24 Травня 2011 09:59
За Союзу про таке Ви б не прочитали у ЗМІ. Хіба від місцевого ББС на лавці тихцем почули.
максим до wiking Показати IP 23 Травня 2012 16:23
за союзу мешканці платили 20 відсотків від вартості послуг жеку інше давала держава, але так про мешканців в жеках думають в останню чегру
Л А Д О М И Р Показати IP 24 Травня 2011 10:17
я не кокретизував "якого" саме :)
VSC Показати IP 24 Травня 2011 10:22
Странная конструкция. Такая длинная консоль и без подпорок. Такие козырьки обречены на падение.
Лучани, поки що по доброму Показати IP 24 Травня 2011 10:25
Цікаво, що важливіше - будувати міст над коліями (через що два тижні усю міську владу, усіх хвальоних "експертів" і усю журналістську тусню будоражило со страшной сілой), чи зайнятися будинками, де живуть тисячі лучан, і які реально РОЗВАЛЮЮТЬСЯ. Ей, Романюк, ми розуміємо, що тобі принципово побудувати міст, аби ходити потім і козиряти цим. Але твій міст враз забудуть, якщо через цей бардак у комуналці загине хоча б одна людина. А ти ж погодься, тут вона не загинула чисто випадково. Тому вважай це попередженням тобі. Кидай ці дурні панти, забувай про комфорт, м"яке крісло і шашлики з дітворою на вихідних, а закочуй рукави, і лізь розгрібати гамно. Раз вже захотів стати мером. Або хоча б поясни, що ти збираєшся робити, аби дахи більше не падали?
13 Показати IP 24 Травня 2011 11:11
жеківців давно пора привселюдно вішати в дворах будинків які вони обслуговують. за ті кошти, що платять мешканці міста за утримання будинку на роботи можна найняти чи то німців, чи японців чи французів із франції замовити. я б на місці мешканців того підїзду мордяку головному жеківцю натовк, а може і всому жеку!!! а якби там дійсно були діти? хто б батькам їх повернув? безпорадні дебіли!!!!
Павло Показати IP 24 Травня 2011 11:15
Це вже видно як у працює мерія і за що там зарплати одержують, якщо відповідальних нема? Поки на голову щось не впаде - ніхто нічого робити не буде! А панти гонять - фонтани модні, мости, феєрверки, свята міста і.т.д. А елементарщини - немає. Прості люди живуть у занедбаних,ветхих старих під"їздах. Це жах! Робіть щось. Не треба піару, працюйте для людей а не на славу, власні інтереси. Ніхто ні за що не відповідає в тій мерії, а зарплати деруть. Як так? Що тільки сидіти в м"яких кріслах і пити каву? І розказувати рецепти ? Слів не вистачає
анонімус Показати IP 24 Травня 2011 11:33
а те, що він на соплях тримався - ніхто з мешканців під'їзду не бачив?! важко було в жек зателефонувати? як води немає так зразу за трубку хапаються.
Заратустра до анонімус Показати IP 24 Травня 2011 11:52
Прочитай новость до конца.
про це.... до анонімус Показати IP 24 Травня 2011 14:17
і бачили і ходили в МЖК - читай уважно!
Автор до анонімус Показати IP 24 Травня 2011 18:49
Люди навіть гроші зібрали. Але комунальники не дали нікого, хто поремонтує то піддашок!!!! Читайте уважно! А шукати невідомо кого - не хотіли, бо все ж, ЖЕКівці краще знають специфіку роботи і ЯК зробити правильно.
мешканець Показати IP 24 Травня 2011 14:33
Такої ж конструкції так звані дахи над підїздами в будинку №23,25 і 25-а по вул. С. Ковалевської. І чотири роки тому теж таке ж трапилось. Після цього 8 козирків поміняли, а один залишили. Щоб ще раз впав. Коли падав цей дах, ніякої конструкції не залишилось, була просто купа піску, як і зараз на фото. Можна навіть поцікавитись, хто виготовляв ці "конструкції", де і з чого.
лучанка Показати IP 24 Травня 2011 16:28
відповідь пану Павлу. Не думайте що комунальники багато отримують із квартплати. ПДВ заплати, податки заплати, і залишиться зовсім нічого. А самі жильці для себе можуть щось зробити???. Квартири приватизували безкоштовно, зробили євроремонти, домофони, а на козтрки не хватило??? для себе, все хочуть щоб зробили безкоштовно для себе. В своїх власних житлових будинках не бігають за місцевою владою.
Black_angel до лучанка Показати IP 24 Травня 2011 18:53
Вибачте, але за що тоді вони щомісяця платять 79 гривень? Тим більше, зараз почали б перебудову, зявилось би дуже багато "розумних дядьків з папками" які б почали писати протоколи про самовільну забудову, що воно не відповідає законодавству чи ще чомусь. Будинок - на балансі і всі роботи мають проводитись відповідно. А гроші в них - були!!!ЧИ ви вважаєте, що треба платити гроші невідомо кому невідомо за що, купувати будматеріали, а потім ще місяцями бігати по різних інстанціях, щоб зібрати купу нікому не потрібних паперчиків-дозволів. Цікава позиція. Я б подивилась на вашу реакцію, якби ВАШІ діти грались би у тому дворі!
голова ОСББ Показати IP 24 Травня 2011 17:02
Безмозглій Лучанці. Зараз жильці скинуться на міні-бетонний завод, замісять бетон і виливатимуть козирки. А ще наймуть кран за 300 гривень за годину роботи і будуть їх ставити. Шкода, що тут дають слово ЖЕКівським злодіям!
metaller Показати IP 24 Травня 2011 17:36
Лучанці: можем зробити! Але тоді в жек платити 50 грн кожен місяць тоді не буду! І не виставляйте богів.
Настьона Показати IP 25 Травня 2011 07:54
Рятувальники припустили: якби дах упав на людину, вона б не вижила. А ЖЕКівцяи важко було таке припустити? Чи вони чекають саме такого випадку?
Сусід Показати IP 25 Травня 2011 10:37
Надзвичайна подія трапилась неподалік мого під'їзду. Це ж чекає і дашок над моїм. Вже мабуть зо два роки подаємо заявки на ремонт. Реакція нульова. Люди добрі, до тих пір поки ми не усвідомимо, що ми люди, а не бидло, до тих пір будемо знищувати самі себе. Про Романюка, про владу - це все вірно, та давайте все ж конкретизувати. Є там така собі Зенівна, керує своїми алкашиками, їм копійку на 100 грам, а собі все інше. Це типовий совковий чиновник, хамка, безвідповідальна, хабарниця!!! Порахуйте лише скільки отримує жек в місяць на утримання будинків. 70 грн з однієї квартири. У аналогічному(на фото) під'їзді 10 квартир, які сплачують протягом року утримання. Разом 70*10*12=8400 грн На цю суму можна відремонтувати?
Вася Показати IP 25 Травня 2011 11:45
раджу мешканцям будинку звернутися до прокуратури
лучанка Показати IP 25 Травня 2011 12:37
Покажіть мені хто за 79*10 квартир=790 гривень зробить козирьок. Думаєте так багато пплатите???.Розумний голово ОСББ візьміть цей будинок на обслуговування і побачите як ви зробите козирьок
666 Показати IP 25 Травня 2011 14:12
Дожилися.....догосподарювались... нічого, винними все одно зроблять мешкаців будинку за те, що несамоорганізувались в ОСББ... ЖЕКовці будуть захищенні мудрою заступницею мера....
Стрийко Показати IP 25 Травня 2011 14:29
Якщо хтось думає, що багато платить ЖЕКам, нехай організовує у своєму будинку ОСББ і наймає ту обслуговуючу організацію, яку хоче. Скільки можна розпускати соплі?
Роман Показати IP 25 Травня 2011 22:02
Така вже українська ментальність... Поки когось тим козирком не накриє, ніхто нічого робити не буде...
SET Показати IP 6 Червня 2011 08:28
"Така вже українська ментальність... Поки когось тим козирком не накриє, ніхто нічого робити не буде..." Роман +1 Як то кажуть: "поки грім не вдарить, мужик не перехреститься" ))) А через деякий час хтось впаде в каналізаційний люк, який не поставили "водоканальщики". Останні зразу перевірять чи є всі люки в місті, де немає - поставлять (і гроші десь так швидко на таке знайдуться), прокуратура як завжди порушить кримінальну справу, і про це обовязково розкаже прокурор на прес-конференції, а далі це все так само швидко закінчиться, як і почалось. Всі за це забудуть на певний час... до іншого подібіного випадку, а далі - все по новій (а точніше по старій накатаній роками схемі)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus