USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку шахраї обкрадають довірливих пенсіонерів

13 Липня 2011 11:36
У Луцьку двоє шахраїв, представляючись працівниками соціальних служб, грабують пенсіонерів.

Про це повідомили 13 липня в ВГЗ УМВС України у Волинській області.

У 2011 році волинська міліції зафіксувала уже три випадки шахрайства та крадіжок у помешканнях пенсіонерів.

Шахраї представляються працівниками соціальної служби міськвиконкому, які працюють над питаннями покращення умов проживання та пенсійного забезпечення, - розповів заступник начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Геннадій Єпіфанович.

Особи приходять додому до пенсіонерів і пропонують особам літнього віку допомогти написати різного роду соціальні заявм. Пенсіонери зазвичай «ведуться»на таку пропозицію, адже не виходячи з квартири, та, не гаючи часу на черги, можуть на місці вирішити важливі для них питання.

Поки пенсіонери заповнюють «липові» бланки, з їхньої квартири один із «помічників» виносить гроші, які літні бабусі та дідусі по копійчині відкладають кожного місяця.

І тільки після візиту таких псевдо-соціальних працівників ошукані пенсіонери починають телефонувати до міліції.

Зі слів Геннадія Єпіфановича стало відомо, що у квартирних крадіжках правоохоронці підозрюють двох осіб – жінку та чоловіка.

Жінка приблизно 50-55 років, ріст близько 160 см, повної тіло будови, волосся русяве середньої довжини. Одягнена у спідницю темного кольору довжиною нижче коліна та в’язану кофту світлого кольору з поперечними полосами блакитного кольору. Особливими прикметами є велика бородавка на обличчі над верхньою губою з правої сторони.

Чоловік орієнтовно 30-40 років, ріст – 180-185 см, худорлявої тіло будови, волосся темне, обличчя продовгувате. Одягнений в темні брюки та чорну куртку.

Правоохоронці радять у випадку, якщо до когось завітала незнайома особа та представилась працівником соціальної служби, для початку перевірити посвідчення особи.

У документі повинні бути відомості про установу, де працює людина, посада, яку вона обіймає та в обов’язковому порядку підписи керівництва управління та печатка.

«Якщо й далі є сумніви щодо достовірності документу, можна зателефонувати до даної установи та впевнитись у дійсності такого візиту», - кажуть правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus