USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку від дощів під електроопорою просів ґрунт. ФОТО

9 Серпня 2011 09:55
У сезон дощів тиждень тому на вулиці Гребінки в Луцьку під електричним стовпом почав просідати ґрунт: місцеві жителі побоювалися, що стовп просто впаде.
Як розповіли тамтешні мешканці, на їхні прохання наприкінці тижня стовп спиляли. Однак його частини 8 серпня вранці ще лежали просто обабіч вузької дороги.
Як розповів заступник директора Луцької філії ВАТ «Волиньобленерго» Роман Борисенко, стовп знеструмили і розпиляли 5 серпня у п’ятницю.
«Ця опора освітлювала по суті лише новобудову. Зараз ми намагатимемося проїхати туди транспортом, аби вийняти бетонну опору з землі. Хоча важко уявити, з якої сторони туди можна заїхати, адже вуличка маленька», – зазначив Борисенко 8 серпня опівдні.
Під час оперативної наради 9 серпня начальник відділу звернень Луцької міськради Лариса Карп'як запевнила, що 8 серпня електроопору демонтували.
Начальник управління надзвичайних ситуацій і цивільної безпеки Луцької міської ради Юрій Кирилюк припускає, що зсув стався тому, що підприємець, котрий затіяв будову біля зсуву, поставив недостатньо міцне огородження. Крім того, в землі була стара каналізаційна система прилеглих будинків.
«Зараз немає дощів і наповнення землі водою. Те, що відбувся зсув, це погано, і ми причини вбачаємо в тому, що забудовники сусідньої будівлі, коли вирівнювали площадку, то зрушили цей горбочок. І тим паче вода ще каналізаційна знизу є», – сказав Кирилюк.
Стовп просів додатково в землю на півтора метра. Однак чиновник запевнив, що наступних зсувів боятися не варто.
Ліквідувавши ненадійну опору, жителі зіткнулися з черговою проблемою: на стовпі був ліхтар, який освітлював їх прибудинкову територію.
«Тут туалети на вулиці. Найближчий ліхтар за двадцять метрів. Крім того, і самі туалети незабаром вслід за стовпом будуть просідати… Дощі підмивають ґрунт і з тієї сторони, скоро і вони полізуть», – кажуть мешканці тутешніх будинків.
«Небезпеки на сьогодні немає. До вбиралень ще далеко. Більше того, що ґрунт там не небезпечний. Це не пісок, там глина з землею в’язка, яка не буде обсипатися ні з того ні з сього. Але це не значить, що ми не будемо контролювати ситуацію», – каже Кирилюк.
Начальник відділу санітарного нагляду департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк каже, що підприємець вже прокопав рівчака, де має тимчасово стікати вода. Надалі місце зсуву укріплять будматеріалами та спільно з місцевими жителями відремонтують стару каналізацію.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
філолог Показати IP 9 Серпня 2011 10:51
Слово "стовп" в електроенергетиці не використовують. Це щось типу "слоїк" чи "боцюн". І ще - ця подія мабуть, дуже резонансна для області, бо стільки фото!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus