USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проблема урвищ над Стиром - не на часі, - кажуть у мерії. ВІДЕО

14 Квітня 2013 14:35
Через зсув ґрунту над Стиром у мікрорайоні Вишків під загрозою опинилося 25 будинків. Чиновники кажуть: наразі найголовніше - боротьба з підтопленнями

Про це йдеться у сюжеті «5 каналу».

Коли забудовували Вишків, відстань берегів річки Стир була не менше 20 метрів. Приблизно 30 років тому гідрологи вирішили змінити русло. Відтоді, кажуть мешканці, берег почало підмивати. Найактивніше береги руйнуються протягом останніх 3 років. Нині під загрозою – 25 будинків. А деякі господарські приміщення мешканців вулиці Героїв УПА, що у Луцьку, уже «пішли за водою».

З проханням допомогти люди звернулися до міських чиновників.

У відповідь посадовці кажуть, що із ситуацією на Вишкові знайомі. Обіцяють допомогти згодом. Мовляв, нині найголовніше – боротьба із підтопленнями.

«З усіма тими, що є, підтопленнями все разом там качаємо з Міністерством надзвичайних ситуацій, обласним управлінням. І поступово дійдемо до цього. Зараз ми побачимо, що за цю весну там буде. Якщо буде там щось розрушатися, то будемо робити проект. І я думаю, що спільними зусиллями разом з мешканцями укріпляти цей берег», - зазначає заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.

Засипати старе русло і укріпити берег – це пропозиції студентів місцевого університету. Вони розробили власний проект, як зупинити руйнування берега. Їхні міркування чиновники теж обіцяють врахувати. А мешканцям Вишкова залишається сподіватися, що лихо їх обійде стороною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Космос Показати IP 14 Квітня 2013 15:05
Мер Луцька - льоня космонафт і він поза часом !
Сержант Показати IP 15 Квітня 2013 08:45
Космос обкурився і попутав минуле Києва з Луцьком!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus