USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У мінському метро пролунали вибухи. Є постраждалі

11 Квітня 2011 19:49
У метро Мінська на станції "Жовтнева" пролунав вибух. За словами очевидців, з переходу йде чорний дим, вибігають закривавлені люди.
Багато пасажирів дістали дрібні різані рани. Місцеві журналісти припускають, що могло статися обвалення конструкцій метрополітену. Державне інформагентство БЕЛТА передало, що конструкції не обвалилися, пожежі немає, - пише ТСН .
На вулиці стоїть їдкий запах диму. Людей евакуюють з метро. На самій станції сильне задимлення.
Зауважимо, що у безпосередній близькості від місця, де стався вибух, розташовано резиденцію президента і Палац Республіки.
"Я встигла піднятися на ескалаторі, коли стався вибух. Було таке відчуття, що обвалився дах. Повернулась, щоб подивитися що сталося, але все було в пилу. Нічого не було видно. А на кілька хвилин заклало вуха. Я чула, як міліція просила залишити всіх метро, потім побачила жінку із закривавленою головою, на вулиці була міліція та швидка", - розповіла мінчанка Євгенія, яка опинилася у момент вибуху в метро.
Причини вибуху поки невідомі, на місце події направлені рятувальники, пожежники, міліція та лікарі (щонайменше 4 карети "швидкої"). У диспетчерській метро підтвердили, що вибух на станції "Жовтнева" стався о 17:56.
Крім того, очевидці розповідають про щонайменше 7 жертв вибуху в метро Мінська. Вони бачили відірвані руки, голови.
Під час вибуху в мінському метро розірвало ескалатор, почалася паніка. За словами очевидців, на станції вони бачили відірвані частини тіл, багато людей в крові.
"Після вибуху з боку ескалатора полетіли осколки чорного кольору і повалив в'їдливий дим. Вже через секунду не було видно турнікета", - розповів один зі свідків.
У всіх, хто виходить з метро, у кіптяві обличчя і одяг, губи синього кольору. Вони в шоковому стані. Ті, хто виходив із станції через 15 хвилин після вибуху, допомагали виносити поранених.
Очевидець Михайло Васильєв розповів, що на плотаформі станції "Жовтнева" воронка в півметра. Вибух стався неподалік від ескалатора. За його словами, над ескалатором обрушилася стеля, нею придавило людей.
Водночас мінчанин Ігор стверджує, що це сталося між другим і третім вагоном у потязі на московській лінії метро. "Там дуже багато людей в крові. Я виніс шість молодих людей звідти", - сказав він.
В Інтернет вже виклали перше відео вибуху в метро Мінська, зняте на мобільний телефон очевидцем події.
Камера зафіксувала задимлений підземний перехід, людей у крові, загальну метушню. У кадр потрапила одна з постраждалих - жінка з травмою ноги.
В адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенко уже підтвердили, що в результаті вибуху в мінському метро є загиблі і поранені. Кількість жертв поки що точно не відома.
На місці події працюють пожежники, рятувальники, бригади "швидкої допомоги".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Helge Показати IP 12 Квітня 2011 13:31
Соболезную белорусам.... Уверен, что их спецслужбам удастся отловить исполнителей, а Лукашенко - хватит смелости - назвать ЗАКАЗЧИКОВ этого преступления. Рад, что в этой стране существует смертная казнь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus