USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині досі не знають, чому загинула риба. ДОКУМЕНТИ

25 Липня 2013 11:14
Працівники Держсанепідслужби припускають, що причиною замору риби у міському озері є задуха. Міська влада офіційних пояснень наразі не дає, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Озеро, у якому наприкінці червня загинула риба, перебуває на балансі однієї зі структурних одиниць міськради. Офіційних повідомлень від місцевої влади щодо екологічної катастрофи місцевого масштабу досі немає, хоча заборону на купання у водоймі виконком Нововолинської міської ради зняв 3 липня.

Голова громадської організації «Україна+Польща» Анатолій Бідзюра звернувся за роз’ясненнями у Держсанепідслужбу та Управління ветеринарної медицини. У ДСЕС припускають, що причиною масового замору риби став застій води, і як наслідок – задуха риби через знижений у ній рівень розчиненого кисню. Одночасно повідомили, що бактеріологічні показники у нормі.



Працівники Управління ветеринарної медицини наразі не дали офіційної відповіді. У телефонному режимі Анатолію Бідзюрі повідомили, що дадуть відповідь впродовж визначеного законом тридцятиденного терміну.

Голова ГО «Україна+Польща» припускає, що у ветлікарів є результати досліджень мертвої риби. На його думку, риба, яка гине унаслідок задухи, спливає на поверхню не вся. Частина падла, тобто здохлої риби, у якої з тих чи інших причин, пошкодився плавальний міхур, опускається на дно і там повільно гниє. Раки, які є санітарами водойм і мали б поїдати мертвечину, теж кажуть, здохли і теж розкладаються. У такому випадку, вважає Анатолій Бідзюра, комунальне озеро у мікрорайоні Шахтарський у Нововолинську є бактеріологічною бомбою сповільненої дії, наслідків від якої можна очікувати вже незабаром.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus