USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У п'ятницю японська радіоактивна хмара сягне України

23 Березня 2011 14:00
Радіоактивна хмара з пилюкою, яка утворилася внаслідок аварії на японській АЕС "Фукусіма-1", через два дні може дійти до України.

Про це інформують Українські новини .

Як повідомив сьогодні, 23 березня, під час круглого столу на тему "Енергетична безпека Європи" колишній уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, "за деякими даними, радіоактивну хмару вже помітили над Ісландією, і можна очікувати, що через день-два вона прийде і в Україну".

З його слів, ядерні установки не зовсім безпечні, але поки розумної альтернативи атомній енергетиці немає. Він також зазначив, що реактори нового покоління можуть частково вирішити проблеми безпеки. "Реакторів третього покоління немає, це не панацея, але це краще, ніж є зараз", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 11 березня в Японії стався потужний землетрус, що викликав цунамі в 10 метрів. Розгул стихії став причиною аварії на місцевій АЕС "Фукусіма-1". Там вийшла з ладу система охолодження і сталася серія вибухів.

На реакторах було зафіксовано кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також заборонити польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus