USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Сирії штурмували мечеть і вбили лікаря

23 Березня 2011 13:04
Заворушення у Сирії тривають. У ніч на 23 березня військові жорстоко розігнали антиурядову демонстрацію в місті Дараа і взяли штурмом мечеть Омарі, яка вважалося цитаделлю маніфестантів.
Про це інформують ТСН .

Щонайменше 5 людей загинули, є постраждалі. За словами очевидців, сили безпеки застрелили лікаря, який прийшов до мечеті, щоб допомогти пораненим.

Повідомляється, що військові не пускають до постраждалих демонстрантів машини швидкої допомоги. Під час розгону акції урядові війська вдалися до бойових патронів, бомб і сльозогінного газу. Серед поранених є жінки і діти. Передбачається, що кількість жертв може зрости до 10 осіб.

Мечеть Омарі в Дараа (у 100 кілометрах на південь від столиці Сирії) протягом кількох днів є центром антиурядових виступів. 18 березня в акції протесту взяли участь близько чотирьох тисяч людей, проти демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі. Тоді загинули шестеро людей, серед них 11-річний хлопчик, який помер від отруєння газом.

Президент Сирії Башар Асад приніс співчуття сім'ям загиблих, пообіцявши провести ретельне розслідування інциденту.

Демонстранти не вимагають відставки Башара Асада, проте ці заворушення - найбільш серйозний виклик, з яким йому довелося зіткнутися за 11 років перебування при владі. З 1963 року в країні діють закони надзвичайного стану, а правляча партія Баас відома жорсткими методами придушення незадоволених.

Застосування сили при розгоні мирних антиурядових виступів в Сирії засудили ООН, Сполучені Штати і Євросоюз. Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, зокрема, назвала "неприйнятними" дії влади Сирії щодо учасників акцій протесту.

Офіційний Дамаск, зі свого боку, називає маніфестантів агентами Ізраїлю і п'ятою колоною і проводить арешти у різних містах країни. У вівторок, за словами правозахисників, був затриманий Луаі Хусейн, колишній політичний в'язень, який висловлював підтримку демонстрантам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus