USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські рятувальники знайшли дві «чорні скриньки» збитого Боїнгу

18 Липня 2014 17:12
Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України виявили на місці падіння малазійського літака дві "чорні скриньки", але їхнє місцезнаходження не вказується.

Про це повідомив радник глави Донецької обладміністрації Костянтин Батозький на брифінгу в п'ятницю в Києві під час телефонного включення з Донецька, інформує Українська правда.

"Дві "чорні скриньки" були виявлені силами нашої ДСНС. Де ці ящики перебувають на сьогоднішній момент, у мене немає інформації", - сказав він.

Водночас глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру забирати "чорні скриньки" з місця аварії малазійського "​​Боїнга-777", який розбився на території України.

"Ми не збираємося ці скриньки забирати, ми не збираємося порушувати ті норми, які існують з приводу такого роду випадків у міжнародному співтоваристві", - сказав міністр в інтерв'ю телеканалу "Росія-24".

"Це - справа ІКАО, це справа тих держав, які мають найбільш пряме відношення до цієї трагедії: Нідерландів, Малайзії, держав, чиї громадяни були на борту, справа, звичайно, України", - додав він.

У МЗС України підкреслили, що, згідно з міжнародним правом, бортові самописці літака, що розбився повинні знаходитися на території України, а їх вивезення за межі країни неправомірне.

Як відомо, самопроголошений "перший віце-прем'єр" терористичної організації "ДНР" Андрій Пургін заявляє, що бортові самописці малазійського "Боїнга", що розбився в районі Тореза, буде передано до Москви на експертизу.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

Згідно з інформацією українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дончанин Показати IP 18 Липня 2014 20:26
"Згідно з інформацією українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія" - эту информацию сегодня уже опроверг Галетей.
Дончанин Показати IP 18 Липня 2014 20:38
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 18 Липня 2014 20:47
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus