USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці почали масово скуповувати зброю

20 Вересня 2013 18:47
За рік українці придбали майже 40 тисяч «стволів». При цьому, як зазначають експерти, щорічно кількість озброєних людей зростає на 10%, інформує Фокус.
«Українці все частіше замислюються про покупку зброї. Щороку кількість озброєних людей збільшується на 10%», - говорить глава наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.
Згідно з інформацією МВС, на руках українських громадян перебуває понад 827 тисяч одиниць вогнепальної зброї, що на 40 тисяч більше, ніж торік. А ось за оцінками Української асоціації власників зброї, в Україні лише 2 мільйони стволів у легальному обороті і понад 3,5 мільйони - у нелегальному.
Варто зазначити, що в Україні можуть легалізувати «вогнестріли» - на сьогодні в Раді знаходяться два відповідних законопроекти (кабмінівський та асоціації власників зброї). Урядовий законопроект, що дозволяє мати зброю усім психічно здоровим та несудимим, експерти вже встигли розкритикувати.
«Закон закріплює монополію МВС на реалізацію і контроль зброї, надання охоронних послуг», - говорить президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.
У професійних стрільців свій погляд на законопроекти. Зі слів президента Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту Сергія Львовича, перш ніж вводити нововведення, треба підготувати до цього суспільство.
Він також вважає, що спочатку треба створити розгалужену мережу підготовки майбутніх власників зброї. Львович впевнений - якщо більшість українців озброїться, то рівень злочинності в країні значно знизиться. У приклад він наводить Молдову та Прибалтику, де після легалізації кількість злочинів впала на 50-70%. Нагадаємо, нещодавно МВС розробило законопроект, згідно з яким пропонується дозволити громадянам України, які досягли повноліття, купувати травматичну зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus