USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без нового одягу, відпочинку та ліків: за 5 років усі українці почали економити

2 Березня 2019 10:55
В Україні 92% громадян економлять на своїх витратах. Тільки 3% станом на січень 2019-го не шкодують грошей на покупки та послуги. У 2014-му таких було 18%.

На одязі та взутті економлять найбільше людей – 51% українців. 46% заощаджують на відпочинку, 41% – на продуктах, 37% – на комунальних витратах, а 33% – на лікуванні, свідчать результати дослідження Research&Branding Group, пише Газета.

Ще 18% економлять на транспорті, 17% – на зв’язку та 12% – на освіті.

«За 5 років, коли компанія почала відповідне дослідження, по усіх категоріях витрат без винятку українці почали економити. Порівняно з березнем 2014-го тих, хто почав заощаджувати на їжі стало більше на 4%, на освіті – на 5%, на зв’язку – на 7%, на проїзді – на 8%, лікуванні, одязі та взутті – на 13%, відпочинку і відпустці – на 21% і на комунальних витратах – на 22%. Починаючи з 2014-го найбільше заощаджувати українці почали на транспорті, комуналці та відпустках», – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, одна із причин зростання боргів за комуналку – економія українців на комунальних витратах.

«Сьогодні до бідних відносяться навіть ті, хто нещодавно був середнім класом. Їм не потрібна зовнішня допомога. Потрібно створити умови ведення бізнесу. Дрібного, малого, але власного бізнесу, який буде годувати їх сім’ї та створювати добре оплачувані робочі місця», – пояснює Дорошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вот Показати IP 2 Березня 2019 11:46
Только те кто довел людей до этого. Ну ни в чем себе не отказывают. А вы админы и дальше трите мои коменты.
111 до Вот Показати IP 2 Березня 2019 16:00
слава україні! - бурмотів клишній активіст майдану, бабраючись у варшавському смітнику.
Цікаво Показати IP 2 Березня 2019 12:00
Директор асоціації постачальників торговельних мереж не знає свого предмету. Про що ще хороше можна мряти? Приклад: він говорить "Потрібно створити умови ведення бізнесу. Дрібного, малого, але власного бізнесу, який буде годувати їх сім’ї та створювати добре оплачувані робочі місця". Тобто кожен повинен мати свій малий бізнес. Якщо я відкриваю велику торгівельну точку і мені треба замовити меблі, то мені прийдеться замовляти їх в декількох місцях і в результаті вони можуть бути різного відттінку, як мінімум. Вам приємно буде зайти в магазин де все аби як? Тому і існує середній і великий бізнес, державні підприємства де теж мають працювати люди, а не створювати свій власний бізнес. А щоб вони могли там працювати і жити, а не виживати, то має бути і відповідний рівень зарплат. В кожної людини є талант на виконання певної роботи і потрібно щоб людина робила те що їй подобається і що виходить найкраще. Якщо в вас є талант бути підприємцем, є бажання, то відкривайте свою фірмочку чи навіть фірму. А якщо людина може бути чудовим токарем, а бізнесмен з неї ніякий, то чому він має "бомжувати"? Тоді виходить що кожен вчитель має бути бізнесменом, кожен лікар має відкрити свій кабінет... А хто буде працювати в аварійних службах? Кожен хоче бути директором? Але з таким підходом скоро не буде ким керувати, бо частина буде директорами, а інша частина просто вимре. Шкода що немає кому виконувати регуляторну функцію.
не усі Показати IP 2 Березня 2019 12:06
Неправда, знаю людей які покинули роботу тут і стали їздити до Польщі, так вони реально почали в рази більше заробляти і якраз перестали економити.
Анонім Показати IP 2 Березня 2019 12:42
Та ну ! Брехня ! Зі слів наших високопосадовців життя стає дедалі кращим і легшим. Завдяки безвізу кожен громадянин може випити кави у Празі та скуштувати баварського пива. А доходи зростають у геометричній прогресіїї. Тільки у цьому році двічі перераховуватимуться пенсії та інші соціальні норми, постійно зростає середня зарплата. А субсидії перекривають усі борги українців за комунальні послуги. Все у нас добре. Ми йдемо своїм шляхом!
Нема слів до Анонім Показати IP 2 Березня 2019 13:49
Ти ще про нечувані інвестиції забув згадати ,про 800 відкритих нових!!! підприємств ,про мед та пенс реформи ,що нашими здобутками дуже втішені в МВФ ,от тіко погано ,що ще опираємося продажу лісу й землі...хоча ,як відомо ,все продається...все розпродані...що може світ в нас зацікавити...Отакі ми цікаві та ..дурні легковірні.
тому що так до Нема слів Показати IP 2 Березня 2019 16:05
якщо тебе поставити керувати лісгоспом ти сам будеш ліс наліво гнати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus