USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В поліції затягують з розслідуванням незаконного проникнення в кабінет ректора ЛНТУ

30 Листопада 2016 15:10
Попри те, що особи, яких затримали при незаконному проникненні в кабінет ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука, є правоохоронцями і їхні імена відомі, офіційно їм досі не оголосили про підозру.

Про це йшлося у депутатському запиті голови фракції «УКРОП» Ігоря Поліщука під час 15-ї сесії Луцької міськради 30 листопада.

Запит стосувався незаконного проникнення в кабінет ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука для встановлення або зняття обладнання для прослуховування 9 листопада. Наступного дня, 10 листопада, слідчий відділ Луцького ВП ГУНП у Волинській області відкрив кримінальне провадження. При цьому працівники відділу приступили до проведення слідчих дій, які мали б бути здійснені невідкладно, лише через день після публічного оприлюднення інформації про інцидент та публічного звернення до правоохоронців.

Незважаючи на те, що з моменту відкриття кримінального провадження минуло вже 20 днів, слідчий відділу Артур Качан не повідомляє імена затриманих осіб, та нікому з цих осіб не повідомили про підозру. Фактично, розслідування кримінального провадження не відбувається. При цьому у відповіді слідчого відділу Луцького ВП ГУНП повідомляли про те, що зібрати достатню кількість доказів для оголошення підозри будь-якій особі поки не вдалося.

Ігор Поліщук звернувся персонально до начальника поліції області Петра Шпиги, тимчасового виконувача обов’язків начальника Луцького міськвідділу поліції Олега Кічука та слідчого Артура Качана і повідомив їм прізвища, імена й по батькові затриманих при проникненні.

Депутат звернув увагу на те, що начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига повідомляв про те, що затримані особи не є працівниками ГУНП. Ігор Поліщук зазначив, що всі троє затриманих 9 листопада є правоохоронцями та співробітниками управління захисту економіки, звати їх Юрій Хилюк, Василь Котик та Олександр Гришко. Один з них є начальником відділу по боротьбі з хабарництвом, двоє інших – технічні працівники. Їм досі не оголосили про підозру.

Отже, депутат просив забезпечити об’єктивне розслідування кримінального провадження в найкоротші стороки, забезпечити невідкладне оголошення підозр вищевказаним особам, яких затримали при незаконному проникненні в кабінет ректора ЛНТУ, та забезпечити невідкладне вирішення питання про обрання запобіжних заходів цим особам.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
коля Показати IP 30 Листопада 2016 17:00
дешевий пєар
Петро до коля Показати IP 1 Грудня 2016 11:17
Нічого і не дешевий! За все приходиться платити!
ОЙ Показати IP 1 Грудня 2016 09:10
Фу уже дістали, або зертайтесь до Луценка або заглохніть!!!!!!!
КРУ Показати IP 1 Грудня 2016 09:20
Скільки вже Савчук буде піарити свою персону, хай краще займеться своєю самоосвітою, а то такими темпами (корупцією та хабарництвом) розвалить потужний Вуз. Хай краще депутати займуться перевіркою самого навчального закладу, то знайдуть усі необхідні їм факти!
ого Показати IP 1 Грудня 2016 10:04
Савчуку вже в кайф всюди шукати винних у своїх невдачах! Чи чує свій кінець хабарник! По скільки цього разу будуть складатися щоб замочити винних!
Наркоконтролб Показати IP 1 Грудня 2016 23:50
Павлік з Романюком краде бюджету,спалили арку небесноі' сотні,щоб відмити бабло,зразу виділили на арку 90 тисяч,те,що вартуе5тисяч невже вся громада розумово відстала???
Нар.Ко.троль Показати IP 2 Грудня 2016 01:34
А де громадський активіст Щелеп? Чи там йому світить бабло зі згарища постаменту майданівців?він тільки може трясти бородою і розводити повітря.Нудить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus