USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В українських містах атакують силовиків. Є жертви

20 Лютого 2014 09:38
У Вінниці, Сумах та Хмельницькому мітингувальники пікетували місцеві управління МВС та СБУ.

У Хмельницькому силовики відкрили вогонь по активістах, що намагалися перелізти огорожу аби потрапити до внутрішнього двору управління СБУ, - повідомляє 5 канал.

Внаслідок обстрілу 23-річний юнак загинув на місці - куля влучила йому в голову. Ще один 17-річний хлопець тяжко поранений.

У відповідь на такі дії силовиків мітингувальники підпалили приміщення Служби безпеки. Палаючу будівлю гасили 9 пожежних машин, з приміщення було евакуйовано 40 співробітників СБУ.



Як повідомляє Українська правда, у Вінниці близько тисячі людей прийшли до входу держустанови та вимагали звіту від очільника управління щодо силовиків, які перебувають у Києві.

Близько чверті години до мітингувальників ніхто не виходив, тож активісти намагалися зламати замок та самостійно пробратися на територію управління.

Згодом начальник МВС області Олег Школьний вийшов до протестувальників, які зустріли його вимогами відкликати з київського майдану вінницьких силовиків і забрати охорону, яка чергує в усіх адмінбудівлях міста.

У разі невиконання цих вимог, активісти вимагали від начальника рапорт на звільнення.



Разом з тим у Сумах мітингувальники також штурмували міськуправлінням міліції у Сумах. Як заявило керівництво місцевого МВС, силовики не застосовували зброї проти активістів. Однак внаслідок сумських сутичок під міськвідділком міліції постраждали шестеро людей, серед них - двоє міліціонерів.

Почалося усе мирним мітингом біля облуправлінння МВС та прокуратури, після чого, акцію продовжили штурмом офісу Партії регіонів.

Згодом протестувальники рушили до обласного управління міліції, де на виїзді зупинили автобус зі спецпризначенцями - розбили вікно, а водія спробували витягти з-за керма. Ніхто із керівництва до мітингувальників так і не вийшов.

У міськуправлінні МВС активісти зламали ворота та підійшли впритул до будівлі, звідки вибігла сотня міліціонерів і дала відсіч мітингувальникам, застосувавши сльзогінний газ та світло-шумові гранати. У відповідь активісти почали жбурляти бруківку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus