USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Японії задимилася ще одна АЕС. ФОТО

30 Березня 2011 15:57
Задимлення в машинному залі першого енергоблока зафіксовано на японській АЕС "Фукусіма-2", повідомляє з посиланням на представників компанії-оператора АЕС Терса агентство Кіодо.

Про це інформує ТСН .

Після проведених співробітниками АЕС протипожежних заходів задимлення припинилося.

Про причини події не повідомляється, відомо лише, що задимлення було зафіксовано в районі розподільного електричного щита.

Після землетрусу магнітудою 9,0 і викликаного ним цунамі, що сталися на північному сході Японії 11 березня, на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" був введений режим НС через вихід з ладу систем охолодження.

Станція "Фукусіма-2" знаходиться в декількох кілометрах від аварійної АЕС "Фукусіма-1", де триває робота з охолодження реакторів у трьох енергоблоках, системи охолодження яких вийшли з ладу після землетрусу.

На АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо станції.

Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення в ряді районів Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морській та питній воді, а також в продуктах харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus