USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Відомі нові подробиці теракту у Берліні

21 Грудня 2016 09:12
Правоохоронці Польщі почали власне розслідування за фактом вбивства поляка в Берліні, повідомляє DW з посиланням на інтернет-портал німецької медіакомпанії RBB.

Загиблий водій був атакований невідомими в кабіні машини, повідомляється.

"Йому були нанесені різані рани, в тому числі й обличчя", - повідомив власник фірми, якій належала вантажівка, Аріель Зуравски, який упізнав свого працівника по фотографії.

Газета Bild з посиланням на дані розтину вказує, що шофер, знайдений на місці пасажира, був живий до того моменту, коли вантажівка врізалася в натовп людей.

Експерт вважає, вказує видання, що злочинець наніс йому кілька ножових поранень, в той час, коли той намагався дістатися до керма, щоб запобігти наїзду на людей.

Потім водія застрелили з дрібнокаліберної зброї, яку до цих пір не виявили.

За останніми даними, упізнані шестеро з дванадцяти загиблих під час теракту. Не виключено, що ще троє загиблих були іноземцями.

Зокрема, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що серед поранених - один громадянин Ізраїлю. Його дружина, яка також знаходилася на різдвяному ринку, значиться поки зниклою безвісти.

Нагадаємо, у Берліні в понеділок увечері вантажівка в'їхала у натовп людей на одному з різдвяних ярмарків у популярному серед городян і туристів районі Курфюрстендам. Загинули 12 людей, поранення отримали близько 50.

Прокуратура кваліфікувала інцидент як теракт.

Правоохоронні органи встановили, що в кабіні вантажівки з польськими номерами перебували двоє. Один з них загинув, ймовірно водій, вбитий перед здійсненням теракту. Підозрюваного затримали недалеко від місця теракту, ним виявився біженець, за попередніми даними - з Пакистану.

Однак, підозрюваного в наїзді на людей на святковому ярмарку відмовляється визнати свою провину.

Глава берлінської поліції Клаус Кандт заявив, що німецькі правоохоронці поки не впевнені в тому, що затриманий за підозрою в скоєнні теракту і терорист, який направив вантажівку в натовп людей, - один і той же чоловік.

В результаті затриманого відпустили у зв'язку з недостатньою доказовою базою.

Тим часом, блогер Anton Pavlushko аналізує, що знайти вбивцю практично неможливо.

"Виявилося, що в Берліні затримали не того підозрюваного і його відпустили. Зловили по гарячих слідах першого-ліпшого, який більш-менш підходить під передбачуваний тип злочинця - і тут збіглося все: біженець, пакистанець... ага... Потім поки шукали перекладача, поки робили перші тести, поки провели обшуки в його притулку для біженців в пошуках прапора ІГІЛ... і не знайшли нічого.

А в новини вже просочилася інформація про біженця та пакистанця - вже пішли писати тонни статей по темі і робити висновки", - аналізує блогер.

Окрім того, додає, що дивує й те, що півночі розповідали про "польські номери" і, мовляв, не ясно, що це - нещасні випадок або теракт.

"Під кінець дня раптом починають розповідати про вбитого польського водія - це правда змінює трохи справу і мовляв є сліди боротьби.

Але таке швидше за все було видно вже в самі перші години і навіщо було тоді розповідати про "польські номера" і дискутувати про версію з нещасним випадком, якщо відразу було видно, що це теракт...

Минув день - в пресі навіть не опублікований фоторобот злочинця, мабуть його просто немає.

Машину викрали в районі 16-17 годин, значить було вже темно і навіть свідки бачили все швидше за все в сутінках. Записи з відео камер тут теж швидше за все багато не дадуть - темна кабіна, їхав без світла і т.д.

Якщо на те пішло, то вибухи розслідувати поліції навіть легше - завжди є ймовірність вийти на ланцюжок із закупівлею хімікатів або самої вибухівки. Не ясно, чи було використано стрілецьку зброю - так хоч якась зачіпка.

Якщо немає слідів ДНК на місці - був в рукавичках, не курив, не пив і т.д, то це питання випадку, щоб зловити такого терориста. Якщо він п'яний не буде хвалитися про свої подвиги і не залишив явних слідів, не зберігає під подушкою прапор ІГІЛ і так далі - знайти його майже неможливо", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus