USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Власники котельні на Карбишева виставили «Луцьктеплу» ультиматум

10 Березня 2016 15:50
Компанія ЗАХІД ТЕГ, яка обслуговує котельню на вулиці Карбишева, з 10 ранку сьогодні обмежила подачу гарячої води. Це дало змогу не відключати тепло в оселях лучан, але бойлерні для підігріву гарячої води в кранах – не працюють. Це сталося внаслідок боргів «Луцьктепла» за давальницьку сировину. Крім того, компанія погрожує припинити свою роботу з 1 травня. Саме ж ДКП «Луцьктепло» не має потужностей, щоб без котельні на Карбишева забезпечити все місто теплом і гарячою водою.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» сьогодні, 10 березня.

Нагадаємо, котельня на вулиці Карбишева «упливла» з міської комунальної власності. І вже не перший рік «Луцьктепло» для 33 та 40 кварталів мусить теплову енергію купувати в компанії ЗАХІД ТЕГ. Тепер перед компанією «Луцьктепло» боргує більше 4 мільйонів гривень.

На засідання комісії прийшов представник компанії ЗАХІД ТЕГ Богдан Денисюк і повідомив, що у зв’язку з заборгованістю перед ЗАХІД ТЕГ, компанія змушена була обмежити гаряче водопостачання: це не дає можливість постачати гарячу воду, а ось опалення підтримується.

Також компанію обурює те, що деякі борги «Луцьктепло» гасило перед кредиторами після погроз відключити їх від газопостачання та електроенергії. А ось компанії боргів не відшкодовували.

«Коли ми дізналися, що в формулі має бути нуль гривень на залишку у «Луцьктепло», то ми порахували, що буде далі з котельнею. Ми маємо на зарплату на місяць-два, але на потім щоб підтримувати поточну діяльність, грошей немає. Ми прийняли рішення про скорочення всіх працівників і з 1 травня їх всіх звільнять. Підприємство, яке обслуговує котельню помирає через 3 місяці. Ми не маємо за рахунок чого продовжувати існування діяльності цього підприємства», - повідомив він.

Також він запропонував ДКП «Луцьктепло» підписати меморандум: погасити хоча б мільйон боргу до певного числа, а згодом, щоб щодоби ми отримували суму за виробництво теплової енергії і води.

Він переконує, що в договорі між підприємствами «немає нічого такого, що там приховувати». Проблему він вбачає лише в тому, що НКРЕКП не включила ЗАХІД ТЕГ в сферу регулювання і тому висловилася проти договору.

Крім того, він запевняв всіх присутніх, що вони «жодного разу не підвели «Луцьктепло».

«Нацкомісія була проти давальницького договору.

«Луцьктепло» подало позов у суд, але вони програли всі інстанції, до вищого адмінсуду. Нацкомісія за 4 роки не врегулювала наші відносини», - запевняв він. Більш того, переконував Денисюк, ЗАХІД ТЕГ після попереднього власника (Східноєвропейська енергетична компанія) все відремонтували, замінили все.

Натомість перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що Східноєвропейській компанії передавалася котельня в дуже хорошому стані, і рентабельність її була набагато вищою, аніж інші котельні «Луцьктепла».

До слова, при всіх модернізаціях, ЗАХІД ТЕГ не поставила жодного нового котла. Богдан Денисюк повідомив, що буде далі з котельнею, вирішуватимуть акціонери компанії.

Крім того, на питання, хто ж є фактичними власниками котельні, він відповів: «В межах моєї компетенції, можу сказати, що акціонером є компанія нерезидент України, а бенефіціарів я не знаю».

Отож, компанія ЗАХІД ТЕГ виставила «Луцьктеплу» ультиматум: погасити мільйон гривень боргу поточної заборгованості і не нарощувати нових, щоденно розраховуючись за надані послуги. Інакше – котельня зупиниться. Заручниками ситуації досі залишається півміста.

Однак виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила: підписати такий меморандум підприємство самотужки не може, цей меморандум мусить бути погоджений Нацкомісією.

«Вкладаючи гроші в такий бізнес, ви мали враховувати ризики. Співпраця може бути наступною: або ми міняємо тариф, за теплову енергію, або ви самі за газ розраховуєтеся, і третій варіант ви купуєте газ самі і забираєте частину споживачів. Ми при найменшій можливості розраховуємося, але ми обмежені в своїх повноваженнях. Ми йдемо на непопулярні кроки: будемо відключати від водовідведення квартири, бо в нас немає виходу», - повідомила вона.

Також вона зауважила: фактично, підприємство лише тиждень розпоряджається «живими грошима».

За цей час вже 10 разів їм погрожували відключати газ та електроенергію. Тому вона попросила тиждень відстрочки, аби підприємство могло розрахувати графік погашення боргу. За цей час сподіваються розробити розрахунки з кредиторами.

«Дайте нам тиждень, дамо за цей час графік погашення заборгованості. Ми зараз працюємо в форс-мажорі, – ми гасимо пожежу», - попросила вона. Та представник ЗАХІД ТЕГ не вірить, що тиждень щось змінить. Більш того, він побоюється повторення ситуації 2015 року, коли півроку місто залишилося без гарячої води.

А ось викупити котельню, додав Тарас Яковлев, міській раді вже неможливо.

Фактично, домовилися члени комісії, конфлікт між ДКП «Луцьктепло» та ЗАХІД ТЕГ у зв’язку з цим ультиматумом, має бути врегульований під час перемовин сторін за участю міського голови, які відбудуться сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 15:54
АВВВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 11 Березня 2016 06:29
Кривицький за безцінь віддав Кропиві, думаю вона так його і є, може ще десь Континіум бути при справах
петро Показати IP 10 Березня 2016 16:14
гарні казочки... а откати не пахнуть...
Анонім Показати IP 10 Березня 2016 16:34
цирк якийсь! міська рада дайте всім людям дозволи на встановлення поквартирного індивідуального опалення, і проблеми з всякими луцьктеплами і західтегами не буде!
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 16:35
А ось і перші тривожні дзвіночки, ми ж всі добре пам"ятаємо що Романюк обіцяв нам тепло й гарячу воду
ну шо? Показати IP 10 Березня 2016 17:38
доп..лися нелі з шаріковими? Тепер як котельня стане за які шиши зарплату работягам луцьктепла платить будуть?
Катя Показати IP 10 Березня 2016 17:54
А звідки ТЕГ взявся?Прізвища Кривицький, Кравчук, Лучко не хоче влада згадати?
проня Показати IP 10 Березня 2016 18:02
ота Малютіна вже у банку накерувала, звідки її ледь виперли. Встигла і в міській раді порозганяти руками повітря. Тепер черга Луцьктепла відчути некеровані керівні здібності неперевершеної фінансістки.
проня ще та Показати IP 10 Березня 2016 18:34
Скоро Малютіну і звідти попруть.....
Ігор Показати IP 10 Березня 2016 18:46
А хто небудь розглядав питання альтернативи цієї котельні, хоча би поступово звільнятись від користування тими псевдо послугами з переробки газу....і взагалі хтось задумувався що то за послуги і як вони кореспондуюються з вимогами законодавства....хоча знаю бачив рішення наших судів з цього питання, все це законно, хоча в законі про це аніслова
інженер до Ігор Показати IP 11 Березня 2016 09:35
розглядали в 2011 році. В тих цінах це коштувало близько 300 млн.грн.
555 Показати IP 10 Березня 2016 19:02
директором призначити Яковлева, заступником Соколовську.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus