USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинські антимонопольники оштафували ВАТ «Ковельмолоко» на 7 тисяч гривень

9 Вересня 2009 10:44
Волинське обласне відділення АМКУ виявило у двох підприємствах області ознаки зловживання монопольним становищем. Про це 9 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Волинське обласне відділення АМКУ оштрафувало ВАТ «Ковельмолоко» на 7 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, підприємство безпідставно застосовувало різні ціни на молоко однакового ґатунку, яке закуповувалося у сільськогосподарських постачальників. Підприємство визнало порушення та зобов’язалося розробити єдиний порядок розрахунку закупівельної ціни на молоко в залежності від обсягів, ґатунку, якості та транспортних витрат.
Окрім того, Волинське обласне відділення АМКУ припинило дії з ознаками зловживання монопольним становищем з боку ВАТ «Ковельмолоко». Як встановило відділення, підприємство несвоєчасного повідомляло населення про зміну закупівельних цін на молоко.
Як інформує сайт Антимопольного комітету України, крім того, в окремих випадках молокозавод застосовував економічно необґрунтовані ціни на закупівлю молока у населення, порушуючи вимоги Галузевих рекомендацій ГРУ 46.018-2002. На вимогу Відділення, підприємство розробило типовий протокол до договору – доручення, у якому прописані вимоги ГРУ та передбачено необхідність інформування населенню за 10 днів до змін ціни.
Також відділення АМКУ припинило дії з ознаками зловживання монопольним становищем з боку ПП «Діса-компані». Як встановило відділення, підприємство порушило порядок формування тарифів на послуги з проведення обов’язкових медичних оглядів кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів, а також  для отримання дозволу на носіння зброї. На вимогу відділення, підприємство привело тарифи до економічно обґрунтованого рівня, внаслідок чого вартість послуг знизилася відповідно на  6,7% та 11,4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Вересня 2009 11:39
брєд, АМКУ лякало КОМО штрафом у 10% від торішнього товарообороту. Змова моноплістів принесла їм майже млн. прибутку - а результат - штраф на 7 тис. грн. ну і влада пішла нинче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus