USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським браконьєрам влаштували пастку

27 Січня 2014 14:00
У Старовижівському лісництві єгері влаштували засідку браконьєрам. Під одним із дерев знайшли тушу кабана, притрушену снігом, і сліди крові, які вели вглиб лісу. Надвечір правопорушники повернулися за здобиччю, інформують у прес-службі обласного управління лісового і мисливського господарства.

У 48-му кварталі Старовижівського лісництва ДП «Мисливське господарство «Старовижіське» браконьєри незаконно добули самку дикого кабана та залишили підранка.

Як розповідає директор державного підприємства Віталій Гайда, у неділю, 26 січня, патрулювало дві рейдові бригади. Єгер Олександр Книш, який також був на патрулюванні і обходив мисливські угіддя, близько 13.00 почув постріли, що пролунали досить далеко від нього. Діставшись до ймовірного місця події, під одним із дерев знайшов тушу кабана, притрушену снігом. Ще через кілька метрів було видно сліди крові, які вели вглиб лісу. Про факт браконьєрства єгер одразу повідомив керівництво. У 48-й квартал направили рейдову бригаду із п’яти чоловік. Розуміючи, що браконьєри, рано чи пізно повернуться за здобиччю, було вирішено організувати засідку.

Ближче до вечора прибула ще одна патрульна бригада та екологи.

Після 19.00, коли стемніло, до місця, де була схована туша самки кабана, таки під’їхала підвода, на якій сиділо п’ятеро чоловіків. Зупинивши коней і нічого не підозрюючи, чоловіки почали поволі підходити до незаконно добутої дичини.

Трьох зловмисників вдалося впіймати, двоє – втекли.

На місце події лісова охорона викликала правоохоронців.

Як виявилося, на узліссі на чоловіків чекав автомобіль «Москвич». Затримавши його, у багажному відділенні автотранспорту виявили мисливську зброю. Чоловік, який знаходився за кермом, пояснив, що він людина наймана і до мисливців ніякого стосунку не має. Пізніше, з’ясувалося, що машина зареєстрована на одного з власників знайдених і конфіскованих рушниць.

Ведеться слідство.

Сума збитків, завдана державному підприємству – 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
вегетаріанець Показати IP 27 Січня 2014 15:57
Може наїдяться. Правда трохи дорогувато вийшло.
лучанин Показати IP 27 Січня 2014 16:08
Нарешті хоч когось покарають. І покарати так, щоб до кінця днів своїх мяса їсти не хотіли, сволота голодна.
анонім до лучанин Показати IP 28 Січня 2014 15:01
беркут треба карати а не голодних людей
волинянин Показати IP 27 Січня 2014 17:58
пі.........си,пальці треба пообрубувати
азіров до волинянин Показати IP 28 Січня 2014 15:05
пі....на тобі треба відрубати
природоохоронець Показати IP 27 Січня 2014 23:18
Ні ,ще не відомо, чи покарають, браконьєри які охотились є родичами Старовижевської прокуратури слідчого Ничая!!!
мисливець ратно Показати IP 2 Лютого 2014 14:00
єгеря самі вполювали а всі обвинувачення повісили на мисливців, щоб довести план по браконьєрці !бо ми в такій ситуації вже були

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus