USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від сьогодні на Волині розпочинається сезон полювання на пернатих

7 Серпня 2021 13:57
На Волині з 7 серпня відкривається сезон полювання на пернату дичину. Він стартує о 16.00. Дні полювання – субота та неділя.

Про це повідомляє у Фейсбуці Державна екологічна інспекція у Волинській області.

У відомтсві зазначають, що необхідно дотримуватись вимог природоохоронного законодавства під час ведення мисливського господарства і полювання, видачі документів громадянам на право здійснення полювання (відстрільних карт, ліцензій), організації ведення полювання та вжиття заходів по боротьбі з браконьєрством.

Полювати можна на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка), гусок (крім гуски малої).

Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України.

Зокрема, за порушення правил полювання передбачена відповідальність у вигляді штрафу – для громадян від 102 до 1020 гривень, для посадових осіб – від 510 до 1530 гривень.

Полювання заборонено:

- на відтворювальних ділянках;

- на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;

- на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм;

- у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);

- на пернату дичину методом нагінки з виставленням номерів;

- з немисливської, пневматичної, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазином більш як на два патрони;

- транспортування або перенесення добутих тварин чи їхніх частин без відмітки цього факту у щорічній контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання, а також у дозволі на їх добування.

Екоінспектори здійснюватимуть перевірки за дотриманням мисливцями правил полювання впродовж всього сезону в мисливських угіддях області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus