USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський прикордонник допомагав незаконно ввозити товар

19 Серпня 2013 16:57
До відповідальності притягнули колишнього працівника прикордонної служби, який посприяв незаконному ввезенню товарів в Україну.

Так, працівники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність інспектора відділу прикордонної служби «Піща» Луцького прикордонного загону ДПСУ, який, володіючи інформацією про підготовку до незаконного переміщення товарів поза митним контролем через державний кордон, умисно не вжив заходів до припинення таких дій, - інформують у прес-службі обласної СБУ.

У листопаді 2012 року прикордонник від свого знайомого дізнався про його намір разом з групою осіб поза пунктом пропуску ввезти на територію України значну партію тютюнових виробів та товарів промислової групи, але не вжив передбачених його посадовими обов’язками заходів по затриманню контрабандистів.

Проте, припинили протиправну діяльність співробітники СБУ, які цього ж дня затримали п’ятьох осіб на чотирьох автомобілях при спробі незаконного переміщення з Республіки Білорусь до України 103 тисяч пачок цигарок та інших товарів на загальну суму 648 тисяч гривень.

Шацький районний суд Волинської області визнав тепер уже колишнього працівника прикордонної служби винним у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 426 Кримінального кодексу України (умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов'язками повинна була виконати, що спричинили тяжкі наслідки) та призначив покарання у вигляді штрафу.

Контрабандний товар конфіскований в дохід держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 19 Серпня 2013 18:58
Та він більше так не буде!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus