USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин врятував на ставку підлітка. ФОТО

19 Липня 2010 13:22
Мешканець села Губин Горохівського району Волинської області, рятуючи 11-річного односельчанина зі ставка, ледь не потонув сам.

Про це розповіли у прес-службі обласного управління МНС на Волині.

18 липня близько 17 години 39-річний Руслан Стельмащук якраз був на березі водойми, коли помітив, що у юрбі дітей, які плескалися біля берега, якийсь переполох.

З’ясувалося, що Бодан Макарук відплив занадто далеко і, знесилившись, почав тонути.

Стельмащук кинувся на допомогу хлопчакові, проте ледь не поплатився власним життям: діставшись до хлопчика, він устиг наковтатися води і ледь не пішов на дно.

Однак чоловік зумів підштовхнути потопельника ближче до берега, а за мить і сам відчув під ногами дно. Люди, які зібралися біля ставка, винесли на берег хлопчика і його напівпритомного рятівника.

Обох медики госпіталізували до Горохівської райлікарні. Як повідомив лікар-реаніматолог Ігор Мельничук, 11-річному Богданові Макаруку стало краще уже за кілька годин, а його рятівник пішов на поправку лише через добу.

«Упродовж спекотних літніх днів чимало випадків на водоймах краю завершилися не так благополучно, У червні-липні потонули 11 мешканців краю, з яких 4 – діти», – повідомив начальник Головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

«Рятувальники постійно пильнують за дотриманням усіх вимог у місцях, відведених для відпочинку на воді. Планові перевірки й рейди – це можливість вивчити реальну ситуацію на водоймах краю та сприяти створенню належних умов для безпечного відпочинку громадян», - розповів пожежник.

Проте навіть на максимально обладнаному пляжі, де чатують матроси-рятувальники, необхідно бути пильними та дотримуватися правил поведінки на воді: не заходити у воду напідпитку, утримуватися від далеких запливів й особливо пильнувати за дітьми, - попереджують рятувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus