USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Яким є життя в Криму без світла

27 Листопада 2015 11:05
Кримчани обурені бездієвістю місцевої "влади" і страждають шосту добу через відсутність електрики. У темряві орудують злодії, які користуються нагодою, коли сигналізації не працюють, - інформує ТСН.

Як пише "Дождь", у кримському кафе "Абдулла" телефони дозволяють заряджати безкоштовно, на дверях висить записка, що заклад працює і світло є. Господар-сирієць розповідає, що відвідувачів зараз багато. Хоча у понеділок його кафе обікрали. Сигналізація не працює, тому хтось розкрив двері і вкрав ноутбук, планшет і їжу з кухні. Вони не єдині, хто постраждав від мародерства в блекауту.

Ювелірні салони вивезли весь товар, щоб їх теж не обікрали. У сусідньому магазині працюють при свічках. Продавщиці зробили уцінку 50% на заморожену продукцію, щоб не викидати товар. Жінки дивуються, навіщо люди скуповують хліб в таких кількостях - завод в Керчі працює. Пенсіонерка із Керчі показує, як її родина переживає блекаут.

У кімнаті пенсіонерка топить піч, тому відсутність опалення її не лякає. "Головне, що у нас не як у Донецьку, літаки над нами не літають. Краще без світла, ніж з війною", - каже вона.

Пенсіонерка запевняє, що раз Володимир Путін пообіцяв, що не кине Крим, значить, все буде добре. Людмила Федорівна незадоволена місцевою владою: "У нас місто стало мертвим. Ті, кого ми вибрали, виявилися не гідні своїх місць".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 26 листопада група волинян вирушила на енергетичну та економічну блокаду Криму.

На відміну від севастопольців, керчани чекати ще місяць не готові. О шостій вечора в місті вже темно. На вулицях стає менше людей, всі намагаються швидше дістатися до будинку.

Мешканці розповідають, що сидять без світла, а по радіо іноді чують, що їхнє місто, виявляється, повністю живиться від місцевої ТЕЦ. "Те, що у нас таке склалося - це місцева влада. Вони рапортують, що у нас все добре, от ніхто й не свербить", - каже продавчиня Олена.

Керчани впевнені, що ніхто не звертає на них уваги тільки тому, що влада міста приховують реальну картину.

Нагадаємо, пізно увечері 21 листопада біля Чаплінки стався вибух електроопор, який викликав енергетичний колапс.

Активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички із силовиками неподалік від селища Чаплінка. Вони заявляли, що їх оточили близько сотні нацгвардійців і бійців батальйону "Херсон" та намагалися прокласти собі шлях до электроопор.

В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідомі підірвали пошкоджені опори.

В "Крименерго" заявили, що всі населені пункти на анексованому півострові залишилися без світла. Своєю чергою, в "Укренерго" зазначили, що ремонт електроопор, які подають електрику в Крим, триватиме до двох днів. Попри обіцянки відремонтувати за три доби лінії електропередач, що ведуть до окупованого Криму, роботи на лінії "Каховська-Титан" не завершені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Крук Показати IP 27 Листопада 2015 12:00
Шо це за слово таке "блекаут"?
До крука до Крук Показати IP 27 Листопада 2015 12:33
Слово-неологізм, по-іншому акказіоналізм, означає - відправити у темний аут
Василь до Крук Показати IP 27 Листопада 2015 14:52
Так багата українська мова - в ній українського немає а ні слова!
злий до Крук Показати IP 27 Листопада 2015 16:08
Чорна дупа, як і все , що зв'язане з рузькім міром і рашизмом
Круку Показати IP 27 Листопада 2015 12:33
Blackout может означать: Авария в энергосистеме (англ. Blackout) — массовое отключение электричества.
Тарас Показати IP 27 Листопада 2015 12:52
Мені цікаво на що крим розраховував без України? Виключити їм повністю напругу,тому що скоро по Україні знову введуть Графік аварійних вимкнень, навіщо живити проданців,коли самим не вистачає?
Плюс до Тарас Показати IP 27 Листопада 2015 16:19
перекрити воду
Тарасу Показати IP 27 Листопада 2015 15:32
Те, що не вистачає, то дійсно.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2015 17:00
Які ви всі добрі, аж страшно
Володимир Показати IP 27 Листопада 2015 23:34
І саме головне ніхто з кримчан серйозно не возбухає проти своїх рабовласників.
Василь Показати IP 29 Листопада 2015 16:38
Ще трішки і кримчани почнуть гамселити в двері України що випустили назад.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus