USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За хімікати в землю - рятувальнику лише штраф або звільнення? ФОТО

21 Листопада 2013 12:23
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом незаконної утилізації 440 літрів непридатних засобів захисту рослин, які становили небезпеку життю і здоров’ю громадян, - інформують у прес-службі волинської міліції.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ НЕЗАКОННО ЗАКОПАЛИ В ЗЕМЛЮ 400 ЛІТРІВ ХІМІКАТІВ. ВІДЕО

– Кримінальне провадження за частиною першою статті 239 Кримінального кодексу України, тобто забруднення або псування земель, розпочате щодо начальника підрозділу державної пожежної частини у Рожищенському районі, – розповів начальник відділу УДСБЕЗ УМВС в області Віталій Рибій.

Чоловік, попередньо домовившись із екскаваторником Рожищенського ПЖКГ, під’їхав до території складів для зберігання непридатних хімічних засобів захисту рослин відкритого акціонерного товариства «Рожищерайагрохім». Під його чітким керівництвом екскаваторник викопав яму, куди згодом закопав дві металеві бочки ємкістю 220 літрів кожна із непридатними засобами захисту рослин.
– Відповідно до протоколу вимірювання складу та властивості ґрунтів, складеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції в Рівненській області, встановили, що показники нітратів, рухомого фосфату, рухомої сірки та амонію обмінного за гранично допустимою концентрацією значно перевищені. Таким чином, своїми умисними протиправними діями посадовець забруднив землі речовинами, шкідливими для життя і здоров’я громадян, – підсумував Віталій Рибій.
Про небезпечне сусідство із хімікатами говорять також люди, які живуть неподалік.

– У нас і врожаї останнім часом не такі, як були, – бідкається місцева мешканка. – Гірше повітря стало… Навіть трава не має того запаху, бо оте все пішло у воду.

У результаті за таке «прибирання» території чоловікові доведеться сплатити штраф або поплатитися посадою.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 21 Листопада 2013 14:47
люди що ви пишете там хімікатів вже немає як 5 ровів ,прибрали лише сміття щоб не було загрози приміщенням від пожежі, а ви пишете про воду, відстань до житлових будинків 1км, ви перепутали склади які були біля нафтобази "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus