USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За «Там Тамом» збудували ГРП з порушенням інженерних норм. ФОТО

21 Вересня 2009 15:54
У дворі новобудов 55-го мікрорайону поряд з дитячим майданчиком розміщений неогороджений газорозподільний пункт. Мешканці прилеглих будинків вважають, що це становить небезпеку для дітей, які бавляться на майданчику. Про це 21 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
«Мій Олексійко раніше щодня тут грався. Проте я тепер заборонила йому приходити на майданчик. Мені просто страшно, що чи він, чи інші діти ненароком пошкодять обладнання і може статися біда. Та й газом тут пахне» - розповідає лучанка Марія Ковальчук, що мешкає у будинку поряд з майданчиком.
Як стверджує начальник проектно-вишукувальної служби ВАТ «Волиньгаз» Анатолій Токарчук, сьогодні не існує норм розміщення ГРП стосовно дитячих майданчиків. «Але відсутність огорожі, як належного захисту, є грубим порушенням Правил інженерного обладнання будинків і споруд .У цій ситуації потрібно з’ясовувати, хто проектував це ГРП та чи зданий проект в експлуатацію» - наголосив пан Токарчук.
«Має бути облаштована огорожа, що б перекривала доступ для всіх, окрім працівників газової служби, та встановлений замок. ГРП має знаходитись в зоні зелених насаджень і бути недосяжним для сторонніх людей. Що ж до розміщення біля дитячого майданчику, то в цьому порушення, як такого, немає. Але ще на стадії проекту архітектор, який планував благоустрій, для загального комфорту мав би розмістити ці об’єкти на віддалі одне від одного», - зазначив газовик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus