USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За війну в Сирії - все більше країн, і хто організував газову атаку?

10 Вересня 2013 11:22
Число країн, які підписали заяву на підтримку односторонніх дій США щодо Сирії, збільшилося до 25 - заяву підписали 14 нових країн.

До заяви зокрема приєдналися Албанія, Хорватія, Данія, Естонія, Гондурас, Угорщина, Латвія, Литва, Марокко, Німеччина, Катар, Румунія і ОАЕ, - інформує ТСН.

Також документ підписали влада Косова, яке США визнають незалежною державою. Раніше цю заяву підписали 11 країн G20 - США, Канада, Франція, Італія, Японія, Південна Корея, Саудівська Аравія, Іспанія, Туреччина та Великобританія.

«Ми підтримуємо зусилля, зроблені Сполученими Штатами та іншими країнами щодо заборони використання хімічної зброї», - зазначено в документі.

Більшість країн-підписантів послідовно підтримували позицію Ради Безпеки ООН і виступали проти військових дій у Сирії, але зараз вони визнали, що РБ ООН є паралізованою і зволікати небезпечно. «Ми підтверджуємо нашу прихильність пошуку мирного політичного рішення шляхом повної реалізації Женевського комюніке 2012 року», - повідомили країни-підписанти.

Раніше Обама розповів, за яких умов конфлікт із Сирією буде поставлений на «паузу».

Хімічну атаку в Сирії організували бойовики, – бельгійський заручник

Бельгійський учений П'єр Піччініно да Прата, якого викупили сьогодні з полону в Сирії, повідомив, що газову атаку під Дамаском 21 серпня організували бойовики-ісламісти.

«Мені довелося почути розмову бойовиків про підготовку газової атаки з метою спровокувати іноземне вторгнення. Повідомити про це – мій моральний обов'язок», – заявив він у прямому ефірі телеканалу РТЛ-ТВІ.

Варто відзначити, що раніше вчений завжди виступав на підтримку сирійської опозиції. Його захопили бойовики під Дамаском у квітні цього року під час сьомої поїздки до Сирії з 2010 року.

На думку Піччініно да Прата, будь-яке іноземне втручання в Сирії «безглузде і безпідставне».
«Кого тепер підтримувати? Я завжди виступав за Сирійську вільну армію, до якої входили серйозні люди, колишні офіцери, дезертири, щоби підтримати революцію», – наголосив він.

«Ми не надали їм допомоги, віддавши ситуацію в руки тисяч ісламістських угруповань, підтримуваних монархіями Перської затоки, – продовжив учений, який провів п'ять місяців у полоні в екстремістів. – Тепер там тільки угруповання бандитів. Підтримувати когось пізно».

МЗС Бельгії вже оголосило, що заяви колишнього заручника потребують перевірки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Логік Показати IP 10 Вересня 2013 12:44
Ви коли не будь чули щоб армія подолала 100-1000-і км. просто розвернулась та пішла назад. Стати досить логічні та хитродупі, отримати контроль над сирією виграш, увійти військами виграш -бо економіка знову працює на війну. так тут ще і росія та іран проявились. США ще з часів вєтнаму прагне реваншу на росією (СССР). А дипломатія росії надто жорстка з європою, надто ультимативна, тому не захистивши сирії отримає по морді. а іран хоч вони і розвинена країна (про робототехніку ірану напишіть колись статтю а то всі думають що там лише мечеті у чуваки в тюбетейках) просто отримає по морді вже у наступній військовій кампанії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus