USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Збита польським консулом дівчина померла

6 Вересня 2012 15:44
27-річна мешканка Ковельського району Анастасія Байда, яка потрапила під колеса автомобіля, за кермом якого перебував консул польського консульства у Луцьку, не вийшла з коми і померла в лікарні.

Про це у газеті «Волинь-нова» пише Ярослав Гаврилюк.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася 26 серпня. Консул візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Єжи Юзеф Зімни скоїв наїзд на 27–річну місцеву мешканку Анастасію Байду, яка їхала велосипедом.

Удар був такої сили, що від старенького велосипеда відлетіло переднє колесо. Внаслідок зіткнення жінка отримала відкриту черепно–мозкову травму, перелом таза, травми рук та ніг. У стані клінічної смерті її оперативно доставили машиною «швидкої» в реанімаційне відділення Ковельської центральної районної лікарні.

На місце події прибули слідчо–оперативна група УМВС України в області, керівництво обласного управління ДАІ та Ковельського міського відділу внутрішніх справ. Нібито побував на місці ДТП і Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек.

Прес–служба обласної прокуратури заявила, що Анастасія Байда їхала велосипедом у зустрічному напрямку. Так говорить і сам Єжи Юзеф Зімни. Рідні та близькі жінки цю версію (слідство ще не завершилося) категорично заперечують, кажуть, що в протилежну від селища сторону їхати вона ніяк не могла, бо поверталася додому із кладовища, де провідала могилу матері.

«Настя їхала польовою дорогою саме в Голоби. Консул Єжи Юзеф Зімни теж їхав у цьому напрямку, але чомусь злетів з автомагістралі на узбіччя і збив Настю. Є свідок, який це бачив», — стверджує Олеся Сидоренко, яка доводиться Анастасії Байді старшою сестрою.

«Я впевнений, що поляк летів на великій швидкості, інакше Настя не отримала би такі важкі травми. Я не здивуюся, якщо Настю зроблять винною. Вже зараз в міліції кажуть, що вона виїхала на зустрічну смугу», - переконує чоловік Ілля.

Слідчим управлінням обласної міліції порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Розслідує це ДТП лейтенант міліції Тарас Шевченко.
За даними прокуратури, консул Єжи Юзеф Зімни добровільно пройшов тест для встановлення наявності факту алкогольного сп’яніння. Відділ зв’язків із громадськістю УДАІ у Волинській області повідомив, що водій був тверезий, і це підтвердила експертиза. Рідні жертви стверджують, що кров на наліз консул не здавав.

Наразі призначено експертизу технічного стану автомобіля Єжи Юзефа Зімни і транспортно-трасологічну експертизу щодо встановлення конкретного місця наїзду, якими частинами і під яким кутом відбувся первинний контакт транспортних засобів. Розслідування справи перебуває на контролі в прокуратурі Волинської області.

Протягом дев’яти днів лікарі боролися за життя Анастасії Байди. У неї не раз зупинялося серце. Вона знаходилась на апаратній вентиляції легень. І все‑таки медицина виявилась безсилою. Так і не вийшовши з глибокої коми, у вівторок, 4 вересня, молода жінка померла, залишивши напівсиротами двох своїх малолітніх синів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 6 Вересня 2012 15:48
Консула отмажут по-любому, у него иммунитет. Максимум, так отправят на родину. Ехал он наверняка с превышением, летают они тут как на самолетах. Женщину жалко. Соболезнование семье и близким.
Андрій Показати IP 6 Вересня 2012 17:25
Це не дівчина, а жінка. Лишилося двоє дітей сиріт
Микола Показати IP 6 Вересня 2012 19:16
Надто довго наші менти міряють дорогу і проводять експертизу. В Польщі вже давно б вся держава стала на диби. Шкода дітей і рідних.
777 Показати IP 17 Вересня 2012 16:46
Консула депортують у Польщу,та будуть судити за Польськими законами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus