USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Збив насмерть людину, втік, і отримав три роки тюрми

15 Липня 2010 17:55
З початку року Відділ розслідування ДТП обласного Управління МВС передав до суду 28 кримінальних справ.

Про це повідомила начальник відділу Ольга Радахевич, - пише обласний сайт правоохоронців.

До цього відділу потрапляють справи за фактом ДТП зі смертельними наслідками або ті, що набули широкого суспільного резонансу і перебувають на контролі Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури.

Фігуранти кримінальних справ та їхні адвокати досить часто пишуть скарги на дії слідчого, - зізнаються правоохоронці.

Нерідко винуватцями ДТП зі смертельними наслідками бувають люди і заможні, і з цінними зв'язками. Проте, як констатувала Ольга Радахевич, для слідчого це не має значення: він повинен з'ясувати всі обставини кожного злочину, дотримуючись кримінально-процесуального законодавства, оцінити докази, зібрані в ході проведення досудового слідства, і прийняти законне рішення у справі.
Розслідувати ДТП складно з ряду об'єктивних причин. По-перше, буває важко вчасно провести всі слідчі дії і прийняти рішення у зв'язку з тим, що не можуть давати покази фігуранти справи, які перебувають на лікуванні. По-друге, комплексні експертизи, які призначає слідчий, потребують тривалого часу.

По-третє, буває, що не вдається вчасно провести відтворення обставин ДТП через зміну погодніх умов. Скажімо, в листопаді минулого року трапилась автокатастрофа в день, коли накрапав дощик, а вже третього дня випав сніг. Щоб установити видимість, довелося проводити відтворення декілька разів.

При цьому у багатьох випадках суд виносить покарання умовно. Пояснення Ольги Радахевич просте: «Я ж не винна, що наш суд – «самый гуманный суд в мире». А й справді: в чому начальник відділу розслідування ДТП має винити себе чи підлеглих, якщо вину злочинців, котрі скоїли автопригоду, було повністю доведено?, - пише сайт правоохоронців

Втім, обвинувачувані в ДТП зі смертельними наслідками отримують і реальні покарання. 21 липня 2009 року близько 06:20 у селі Нова Вижівка Старовижівського району Бакай Р.В. 1988 року народження, керуючи автомобілем «Ауді А-6», скоїв зіткнення з велосипедом і зник з місця автопригоди. Потерпілий Кримнюк В.П. загинув на місці від отриманих травм. Бакая Романа Васильовича було засуджено до трьох років позбавлення волі, - розповідають правоохоронці
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Tarantino Показати IP 16 Липня 2010 01:36
На дорогах щодня гасають п"яні мажори, а менти усе чим знайшли похвалитися - це трьома роками тюрми за вбиту людину. Ліпше б не роззявляли рота

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus