USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жертвами урагану «Марія» в Пуерто-Ріко стали майже 3000 людей

29 Серпня 2018 11:35
У Пуерто-Ріко офіційно назвали кількість жертв урагану «Марія», який стався на острові у вересні 2017 року, — 2975 людей. Про це заявив губернатор Пуерто-Ріко Рікардо Росельо, передає NBC.

«Ми візьмемо цифру 2975 як офіційну кількість загиблих», - повідомив чиновник.

Він розповів, що експерти за запитом влади підготували доповідь щодо жертв та збитків від урагану.

«Я наказую оновити офіційну кількість смертей до 2975, Хоча це оцінка, вона має наукову основу», — заявив губернатор.

Оновлена кількість смертей майже у 50 разів перевищує попередню оцінку, яка становила 64 людини, відзначає видання.

«Ми не передбачили ситуацію, за якої буде повністю обірвано всі комунікації, припинено енергопостачання, заблоковані дороги. Для нас це урок, що необхідно бути готовими до гіршого. Так, я допускав помилки. Озираючись назад, я визнаю, що багато чого можна було зробити інакше», — сказав губернатор, передає Assotiated Press.

Він також розповів, що створює комісію з вивчення наслідків ураганів і реєстр людей, які можуть стати жертвами наступного урагану (наприклад, літні люди і деякі пацієнти лікарень).

«У разі нового урагану близько 60 тисяч будинків ризикують залишитися без даху, а система енергопостачання в деяких районах, як і раніше нестабільна», — визнав губернатор.

Нагадаємо, 16 вересня 2017 року над Атлантичним океаном сформувався тропічний шторм «Марія». 17 вересня шторм посилився до урагану.

19 вересня стало відомо, що ураган «Марія», який наближається до островів Карибського басейну, досяг максимальної п'ятої категорії.

Ураган «Марія» повністю знеструмив Пуерто-Ріко і фактично зруйнував острів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus