USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

З’ясували обставини та причини смерті робітника у Ківерцях

15 Січня 2016 18:17
Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку з’ясувала обставини та причини смерті підсобного робітника, який працював у підприємця в Ківерцях. Про це повідомили у прес-службі Управління Держпраці у Волинській області.

Нагадаємо, 18 грудня внаслідок вибуху котла загинув 38-річний кочегар.

Постраждалий з підприємцем завершили завантаження сировини у піч і загерметизували її. Підприємець покинув територію, а підсобний працівник приступив до розпалювання печі. Близько 22 години 30 хвилин підприємець повернувся на територію цеху, де виявив зруйновану піч, біля якої лежав постраждалий без ознак життя. Під час огляду запірної арматури було виявлено, що засувка на трубопроводі відведення пари та летких речовин зруйнованої печі була не повністю закрита. Це призвело до потрапляння піролізних газів працюючої печі в піч, яка була в режимі запуску, що стало причиною вибуху та руйнування печі.

«На період розпалювання печі, — коментує ситуацію завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій виробничого травматизму управління Держпраці у Волинській області Ярослав Головка, — засувка на трубопроводі відведення пари та летких речовин повинна бути закритою. Засувка відкривається тоді, коли з контрольної труби, встановленої на передній стінці печі, почне виходити пара, що свідчить про витіснення повітря з печі і початок процесу сушки сировини».

Технічні та психологічні причини настання нещасного випадку відсутні. Організаційними причинами є невиконання вимог інструкцій з охорони праці підсобним працівником та невиконання посадових обов’язків роботодавцем.

Зокрема, потерпілий порушив вимоги пункту 2.4 Інструкції з охорони праці №06 по безпечній експлуатації обладнання для виробництва деревного вугілля, де зазначено про необхідність огляду стану і положення кранів і засувок на газопроводі, як працюючих, так і резервних котлів.

Підприємець порушив вимоги статті 13 Закону України «Про охорону праці», де чітко визначено, що роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів та забезпечити вимоги законодавства щодо прав працівників в галузі охорони праці. Роботодавець не здійснив контроль за додержанням працівником технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці.

Розглянувши обставини та причини смерті підсобного працівника, комісія зі спеціального розслідування визнала даний нещасний випадок таким, що пов’язаний з виробництвом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus