USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зловмисника, який віз через кордон унікальну картину, судитимуть. ФОТО

8 Лютого 2013 12:59
До суду скерували матеріали стосовно лучанина, який намагався перевезти через кордон унікальну картину.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Слідчий відділ Управління СБ України у Волинській області завершив розслідування та скерував до суду матеріали кримінального провадження стосовно громадянина України, який намагався незаконно перемістити через державний кордон культурні цінності.
У листопаді 2012 року у пункт пропуску «Ягодин» правоохоронці затримали мешканця Луцька, котрий автівкою слідував з України до Республіки Польща.

Чоловік намагався незаконно вивезти унікальну картину XVI століття невідомого німецького художника, приховавши витвір мистецтва від митного контролюю Правопорушник замаскував його під виглядом днища дерев’яного саморобного ящика у салоні автомобіля, в якому перевозились продукти харчування.

Згідно з висновками експертів Волинського краєзнавчого музею та Національного науково-дослідного реставраційного центру України, вилучена картина невідомого автора із зображенням Іоганна Ангальта-Цербста датується XVI століттям, є оригіналом та становить культурну цінність для України. Також робота рекомендована до включення у Державний реєстр національного культурного надбання.
За попередніми оцінками орієнтовна вартість твору мистецтва складає від 300 до 500 тисяч доларів США.
Кримінальним кодексом України за вчинення замаху на контрабанду культурних цінностей (ч.2 ст.15, ч.1 ст.201) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus