USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині виявили підпільний цех із виготовлення горілки. ФОТО

18 Лютого 2009 13:31
Співробітники Ковельського МВ УБОЗ спільно з УБОЗ УМВС у Волинській області вилучили нечувану кількість підроблених алкогольних напоїв, які постачалися на полиці майже всіх магазинів та ресторанів міста Ковеля. Про це 18 січня повідомляють «Волинські Новини».
 
У приватному будинку 51-річної місцевої мешканки немає кімнати, де б не зберігалися порожні пляшки, корки, відфільтрована вода, чистий спирт та вже готова продукція. Приміщення закладені ящиками із робочим матеріалом аж до стелі, а на столах під час огляду місця події працівники міліції виявили безліч акцизних марок.
 
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, окрім того, за іншою адресою у місті Ковелі виявлено аналогічне «підприємство», де також підробляли горілку. Правоохоронці встановили, що ці два об’єкти пов’язані між собою родинними зв’язками. Організатором виробництва була Любов, а її дочка разом з чоловіком допомагали матері налагоджувати алкогольний бізнес.
 
Схоже справи у сімейства йшли дійсно добре, адже, як розповів заступник начальника УБОЗ УМВС в області Василь Шипук, із домівок згаданих громадян вилучили трохи більше, ніж тисячю пляшок уже готової горілки, 300 літрів спирту, майже 3000 предметів порожньої тари, 2000 корків та 1277 акцизних марок. Діяльність родини має всі ознаки організованої злочинної групи, тому й міра покарання буде тяжчою.
 
Також підозрюваним доведеться відповідати за скоєний ними злочин згідно зі статтями 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору) КК України.
 
Організаторка виробництва, Любов, відмовилася давати будь-які коментарі. Жінка лише сказала, що відповідає за якість свого продукту, адже сама його вживає. Її зять Олексій був красномовнішим. Він переконливо стверджував, що виготовляв горілку тільки для власного вживання і жодного разу нікому її не продавав. Поділитися рецептом і технологією виготовлення напою чоловік відмовився, але запевнив, що може зробити напій на який завгодно смак та будь-якої марки, все залежить від наклейки на пляшці.
 
Міліціонери розповіли, що спочатку фальсифікатори відфільтровують воду, далі змішують її зі спиртом й заливають у пляшки за допомогою спеціальних пристроїв. До речі, у двох господарствах вилучили 10 таких апаратів. За попередніми висновками експертів, акцизні марки виготовлялися шляхом звичайного ксерокопіювання. Про якість продукту говорити ще рано, але Василь Шипук розповідає, що попередня експертиза, проведена під час оперативних заходів, показала невідповідність горілки найвищим стандартам виробництва. До переліку підробок ввійшли такі найпопулярніші марки  алкогольних напоїв, як «Нєміров», «Хортиця», «Медов», «Біленька», «Віват», «Поліська».
Навіть порожні пляшки з-під «Закарпатського коньяку» чекали своєї черги.
 
Враховуючи масштаби виробництва, можна лише уявити, скільки людей вживали недоброякісні алкогольні вироби та повільно нищили своє здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Хільчук Показати IP 18 Лютого 2009 14:56
А скільки ще таких точок не розкрито...
Вінстон Олександру Показати IP 18 Лютого 2009 15:48
То не точки, то цілі цехи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus