USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь завжди була опорою Православної Церкви, – Патріарх Московський. ВІДЕО

4 Серпня 2009 08:30
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у своїй промові під час перебування у Луцьку охарактеризував з позитивного боку Волинь як опору православ’я, – інформує 3 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Візит церковного лідера запізнився орієнтовно на годину, ніж це передбачалося у програмі. По прибутті митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт та гість з Росії – Патріарх Кирил – відвідали храм Усіх Святих Землі Волинської, де помолилися.
 
На імпровізованій сцені Патріарх Московський і Всієї Русі звернувся до присутніх вірян. «З великою радістю я прибув до міста Луцька.  Щоб зустрітися з вами... дорогі мої отці, брати і сестри, відчути силу вашої віри... Відчути те, що ви переживаєте, творячи Церкву Божу, зберігаючи її єдність... Владика (Ніфонт – «ВН») сказав, що я ніколи не бачив таких храмів. Він правий. Але ніколи і не бачив таких гарячих очей, таких чудових обличчів, така велика кількість людей, які оточують цей, зовнішньо не дуже прекрасний храм. Але не стіни прикрашають людей, а люди прикрашають стіни». Патріарх Кирил сподівається, що у нинішньому храмі буде музей церковної історії. Першоієрарх РПЦ благословив волинян, які зібралися, щоб побачити його.
 
Крім того, очільник Російської Православної Церкви подарував для майбутнього кафедрального собору єпархії ікону Казанської Божої Матері. Патріарх Кирил зазначив, що «назавжди збереже у серці своєму ці чудові відвідини Волині з тисячами і тисячами православних людей. Волинь завжди була опорою Православної Церкви. Волинь показвала силу віри, силу християнського духа. І дай Бог, щоб було завжди так». Митрополиту Ніфонту патріарх подарував панагію – образ Цариці Небесної.
 
Звернувся патріарх Кирил і до духовенства Луцької єпархії УПЦ . «Приймайте і тих, хто вас не приймає. Тому що наше слово світу - це слово любові», – наголосив він. Після цього владика Ніфонт вручив гостю образ Волинської Божої Матері.
 
Опісля миряни і духовенство заспівали першій особі Російської Православної Церкви «Многая літа». У супроводі численних охоронців кортеж Патріарха відбув до Зимненського монастиря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 08:49
Мені, як православному, прикро що такі як Кирил стають Патріархами. Хто не згодний, почитайте його біографію http://catacomb.org.ua/modules.php?name=Pages&go=page&pid=1522
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 08:55
ВСІМ НЕБАЙДУЖИМ!!! В СЕРЕДУ, 5 СЕРПНЯ, О 6-30 РАНКУ ВІД СОБОРУ БУДЕ ОРГАНІЗОВУВАТИСЬ ПОЇЗДКА В ПОЧАЇВ. ПО ПРИЇЗДІ ПЛАНУЄТЬСЯ ВІДСЛУЖИТИ МОЛЕБІНЬ І ЗДІЙСНИТИ МИРНИЙ ХРЕСНИЙ ХІД ДО ЛАВРИ. ЦІНА 30 ГРИВЕНЬ, РЕЄСТРАЦІЯ НА МІСЦІ.
2 Анонім 4 серпня, 08:49 Показати IP 4 Серпня 2009 14:16
дякуємо за ссилочку. це просто бомба! якщо прихильники МП на Україні цьому не віірять, то тут нечистий шочь вже встиг "наробити"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus