USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Акімова у Луцьку хвалила «тих, хто не чекає команди згори». ФОТО

18 Жовтня 2013 17:00
Програму «Волинькард» перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова важає прикладом виконання важливих завдань за покликом серця, а не за командою згори.

Про це вона повідомила під час наради у Волинській облдержадміністрації на тему «Організація надання медичної допомоги при серцево-судинних захворюваннях: міжнародний та регіональний досвід», що відбулася 18 жовтня у Луцьку.

«Програма «Волинькард», яка третій рік поспіль діє в області, не переслідує мету вилікувати всіх. Вона спрямована, насамперед, на профілактично-освітню роботу, на раннє виявлення та лікування з застосуванням сучасних високотехнологічних методик. Медичний фактор може дати 25-30%, решта – це спосіб життя людей, їхня мотивація бути здоровими. Нам потрібно розбудити людей, щоб вони розуміли, що бути здоровим – це економічно вигідно», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.



З його слів, у Маневицькому районі 60% чоловіків та 30% жінок відмовилися від безкоштовного первинного обстеження на рівень холестерину, цукру та вимірювання артеріального тиску у рамках програми «Волинькард». Борис Клімчук розповів, що депутати облради також не демонструють позитивний приклад виборцям – лише 40% депутатів погодилися обстежитися, решта, мовляв, «ховаються».



Щодо програми «Волинькард» Ірина Акімова зазначила, що важливо, коли є люди, які не бажають чекати команд згори, а власним ентузіазмом та знаннями намагаються зробити систему кращою.



Вона наголосила, що важливо зруйнувати тенденцію, коли діагноз «інфаркт міокарда» є смертельним. Ірина Акімова вважає, що потрібно змінити розуміння людини, щоб кожен усвідомлював, що від його способу життя залежить добробут родини та суспільства. На її думку, 90% проблем перебувають не у медичній, а в організаційно-економічній сфері.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бориска Показати IP 19 Жовтня 2013 00:34
Кукушка хвалит Петуха, за то что хвалит он Кукушку. А толк який із візиту? Уже всі біжать на обстеження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus