USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи будуть «важким» дітям лікувати зуби під загальним наркозом?

21 Травня 2014 16:15
Матусі дітей з важкими психічними розладами просять надавати стоматологічні послуги їхнім чадам під загальним наркозом. Таке прохання вони пояснюють тим, що процедура лікування зубів – не надто приємна й для здорової людини, а для дитини з важкими неврологічними розладами – важка психологічна травма.

З такою проблемою вони прийшли на прийом до голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта.

«У наших дітей – важкі психічні відхилення. Таким хворим зуби необхідно лікувати під загальним наркозом. Така послуга є у приватній клініці «Протезист», однак її вартість – захмарна», - каже мама дитини-аутиста Ніна Чугай.
Матері просять Григорія Пустовіта посприяти тому, аби стоматологічні послуги «важким» дітям надавали й у державних клініках, при чому безкоштовно.

Однак, аби реалізувати таку задумку, необхідно, як мінімум, два асистенти, лікар-анестезіолог, безпосередньо стоматолог та медсестра. Вартість такого «щастя» коливається у межах 500-600 тисяч гривень.
«Ми написали відповідне звернення, бо хворі зуби дітям необхідно лікувати уже. Поки ми втрачаємо час, у дитини уже набрякла щока», - кажуть стурбовані матері.

На це Григорій Пустовіт відповів, що питання надання послуг дантиста дітям-інвалідам справді надзвичайно важливе.

«Ми живемо у країні із політичною та фінансовою кризою. Тож за часів колишньої влади кошти йшли далеко не на потреби дітей. Але, на жаль, вирішити це питання через державний бюджет поки неможливо, принаймні цього року. Однак, ми можемо звернутись до усіх благодійних організацій. Як варіант, попросити надіслати дороговартісне обладнання, яке вже було у користуванні, із Заходу. Хай мами звернуться до благодійників, а ми теж підпишемось під кожним словом», – запропонував він.

Для порівняння, застосування загального наркозу у приватній клініці коштує у межах 2 тисяч гривень, а лікування одного зуба – в середньому 320 гривень. Звідки такі гроші у матерів, які не можуть працювати на роботі, доглядаючи хвору дитину та живуть на одну лише пенсію по інвалідності?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
андрій Показати IP 21 Травня 2014 23:31
Однозначно підтримати усіми можливими методами вимоги!!!
Вікторія Показати IP 6 Лютого 2016 17:30
мене болять зуби і вони чорні
Леся Володимирівна Показати IP 3 Березня 2016 13:08
Дуже прошу від таких матерів як я яка виховіє дитину інваліда 1гр в державній подіклініці зробити безкоштовне лукування і проведення анестезіі зубів для таких хворих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus