USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як часто жінки роблять аборти. ВІДЕО

21 Травня 2013 18:55
«Коли народжується дитина - це хвилина, яка не забувається ніколи в житті», - каже мама Антоніна Черевата. Цієї хвилини жінка чекала неабияк. Вісім років тому вона подарувала чоловікові синочка. А от із донечкою виявилося складніше: через незадовільний стан здоров’я жінка мала викидень, - інформує ICTV.

Статистика таких втрат за 6 років в Україні зменшилася вдвічі – з 10 до 5 випадків на 1000 жінок репродуктивного віку. Хоча і це, переконує директор Інституту акушерства Юрій Антипкін, надто багато.

Ще більша біда - аборти, які нині, лише за офіційною статистикою, роблять 14 жінок із тисячі. Це – непоправна шкода, якої жінки завдають своєму здоров’ю.
«Кожна третя жінка, яка робила медичний аборт, потрапляє у групу ризику з виникнення хронічних захворювань органів репродуктивної систему, а також виникненню безпліддя», - застерігає директор Інституту акушерства.

Загалом кожна п'ята українська родина не може мати дітей. На це впливає і раннє статеве життя, і відсутність сексуального виховання. А ще – здоров’я жінки в цілому: адже кожна інфекція чи недолікована хвороба можуть призвести до ускладнень з вагітністю.

Також лікарі раді увазі, яку привернула Анджеліна Джолі до недуг молочних залоз. І закликають українок не забувати про особливий догляд за грудьми: не носити вузької білизни, не займатися гормональним самолікуванням і не зловживати засмагою.

«Якщо жінка знає, що її мама чи бабуся хворіли на рак молочних залоз, то безумовно вона має раз на рік обстежуватися у фахівців. Також жінка сама раз на місяць має проводити самообстеження», - радить завідувач відділення патології вагітності та пологів Інституту ПАГ АМН України Наталія Скрипченко.

Та половина сімейних безплідь залежить не від жіночого, а від чоловічого здоров’я. Тож і чоловікам потрібно думати про спосіб життя і вчасні обстеження, аби народити здорового малюка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аня Показати IP 22 Травня 2013 11:15
де відео уро..и

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus