USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як позбавитися осінньої депресії, або джаз у Луцьку

31 Жовтня 2013 09:55
Слухати музику, щоб не захворіти
«Восени організм людини найбільш ослаблений через сирість, нестачу тепла та сонячного світла, крім того, овочі та фрукти вже втрачають свої властивості. Тому в такий період відбуваються різноманітні загострення, найлегше «підхопити» вірусні інфекції. Люди одразу б’ють на сполох, купляючи різні профілактичні медичні препарати, але забувають про найголовніше – душевну рівновагу. Адже всі хвороби починаються із серця та голови», - розповідає сімейний лікар Леся Ожга.

Вчені довели, що музика істотно впливає на внутрішній світ людини. Таким чином і виникають різні музичні вподобання. До прикладу, енергійні люди полюбляють «запальні» ритми, коли ж люди із стриманою натурою прагнуть до спокійнішої мелодії. Так само, що слухати, людина підбирає і під настрій – кожному своє.
«Музика – це 70% мого життя, Вона зі мною всюди: в транспорті, на вулиці, на роботі. Кожен мій ранок розпочинається з музики і залежно від того, яка вона, таким є і мій настрій на весь день», - запевняє лучанин Максим.

Відтак певні музичні композиції стимулюють і збалансовують психічний стан. Медики все частіше практикують лікування мистецтвом. Серед знаних розділів медичної терапії у закордонній практиці вже існує таке поняття, як музикотерапія.

Спеціалісти довели, що найкращим засобом від дратівливості є музика Чайковського, від головного болю рятує «Полонез» Огінського, а від серцево-судинних хвороб застраховує «Весільний марш» Мендельсона.
Однак про чарівні властивості музики людство знало задовго до наукових доведень: ще первісні ритуали не виконувалися без музичного супроводу. У роки воєн для того, аби викликати у солдат агресію та ненависть до ворога, використовували військові марші; повстанці, щоб позбутися страху, співали своїх пісень.

Що цікаво, у Радянському Союзі забороняли слухати і виконувати джаз, оскільки існувало таке твердження, що джаз викликає відчуття великої внутрішньої свободи, а це призвело б до формування національної свідомості та створення опозиції до Радянської влади.

Сьогодні джазову музику вважають найкращими ліками від депресії

«Джаз – це найвищого ґатунку інтелектуальна музика. Він наштовхує на роздуми. У ньому більше позитиву, аніж негативу. Джаз впливає на людину завдяки своїй досконалій гармонії, імпровізації. Залежно від того, яка культура, ментальність, вид життя, людина підбирає свій джазовий стиль – це так само, як любити щось одне більше: чай, каву чи капучино. Професійний джаз – це однозначно плюс», - запевняє джазмен Олег Баковський.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus