USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Як в магазині старе тістечко перетворюється в нове. ВІДЕО

17 Жовтня 2013 15:05
Українцям в магазинах продають прострочені торти, а з позавчорашніх тістечок створюють «свіжі солодощі», йдеться в сюжеті програми «Територія обману», - інформує ТСН.
Так, колишній працівник кондитерської фабрики Андрій у свіжість магазинних тортиків вже давно не вірить. Пропрацювавши на складі, хлопець тепер знає, як із позавчорашнього тістечка зробити свіже. «Наклейка клеїться дуже легко - на білку, що залишається на виробництві, легко клеїться, легко знімається», - говорить хлопець.

З його слів, деякі торти псувалися ще на складі, але все одно йшли у продаж зі свіжою датою: «Тортик на складі міг стояти стільки, скільки буде потрібно - поки його не заберуть».
А от з тістечками, що продаються на вагу, взагалі не треба мудрувати, адже на них немає жодних етикеток. Заради експерименту журналісти купили шматок торта (чізкейка) та попросили на нього документи. «Я навіть не знаю, завтра буде завідувач, у нього треба запитати», - одразу зазначила продавчиня. Цікаво, що на упаковці торту вказаний термін придатності – 5 діб, а дата виготовлення не зазначена. Водночас, на вітрині вказано «Зберігати не більше 48 годин». У кондитерському відділі з приводу цього заявили: «На нього (стікер) не звертайте увагу. Вони просто неправильно зробили дату».
Як тільки пролунало питання про свіжість торту, адміністратор відділу зазначила: «Вони свіжі». За 15 хвилин до журналістів вийшов директор магазину. На запитання, де правда – на вітрині чи на стікері, чоловік відповів: «Ні, не правда, не 2 дні, не 5 днів, а 72 години». Документи на торт не зміг показати і сам директор магазину. Всю відповідальність він поклав на санлікаря, в якого робочий день чомусь вже закінчився. «Документ, якщо вам потрібен, можемо надати завтра вранці, бо санлікар працює лише до 4 годин», - повідомив чоловік.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКОМУ СУПЕРМАРКЕТІ ПРОДАВАЛИ ПІДОЗРІЛІ КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ
Наступного дня директор магазину все-таки показав документ. І цього разу виявилося, що торт зберігається не 72 години, як він казав, а вже знову 5 діб. Щоб з'ясувати, який насправді термін придатності торту, журналісти заявили, що хочуть замовити його у дитячий садок і їм потрібен склад продукту. Така інформація потрібна для того, щоб дізнатися, що швидше у торті псується, - сир чи яйця. Однак, рецепт в магазині не дали. Андрій підозрює, що торт може просто бути не свіжим. «Наклейки вже могли кілька разів переклеюватись», - говорить він і додає, що насправді не чізкейка треба боятися, а простого тістечка «картопля». «Найбільш некорисне тістечко, яке тільки може бути - весь брак, все прострочення з магазинів», - розповів Андрій. Тобто, прострочку збирають, кидають в один чан і створюється «нове і свіже тістечко». Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців труять цукерками, що викликають онкологічні та серцеві захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
покупець Показати IP 18 Жовтня 2013 08:39
В Вопаці на власні очі бачила як перебивали дату на рулетах іна тортах .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus