USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Інфекційну лікарню хочуть відремонтувати на умовах співфінансування з бюджетом Луцька

1 Листопада 2017 15:45
Оскільки 80% пацієнтів Волинської обласної інфекційної лікарні становлять лучани, профінансувати її ремонт планують на 50% з обласного та на 50% з міських бюджетів Луцька. До 1 травня наступного року, зі слів голови облради Ігоря Палиці, медичний заклад повинен стати прикладом для інших таких лікарень.

Про це йшлося під час зустрічі голови Волинської облради Ігоря Палиці з головами ОТГ 1 листопада.

На запитання голів ОТГ щодо капітальних та поточних ремонтів комунальних закладів та можливість передбачення відповідної субвенції з обласного бюджету бюджетам громад голова облради зауважив, що капітальних ремонтів потребують комунальні об’єкти по всій області і потрібно скласти їхній перелік. Як приклад, він навів нещодавній візит в обласну інфекційну лікарню.

«Вентиляції та витяжок взагалі немає. На один поверх – один якийсь нещасний туалет і одна ванна 1960-го року. Обладнання немає. Я не знаю, яка функція цієї лікарні. Туди просто перевозять людей, тому що є лікарі, які можуть встановити діагноз. Нуль обладнання, лікарня - в жахливому стані всередині», - зазначив Ігор Палиця.


Також він розповів про жахливий стан обласної психіатричної лікарні, де з 2500 метрів квадратних даху вода ллється на пацієнтів.

З його слів, 80% пацієнтів інфекційної лікарні – лучани, але з міського бюджету заклад зовсім не фінансується. Це ж стосується обласної психлікарні, де 50% пацієнтів становлять мешканці Луцька. Отже, наразі виготовлять проектно-кошторисну документацію щодо цих двох об’єктів обласної комунальної власності. На 50% профінансувати ремонт обласної інфекційної лікарні запропонують з бюджету Луцька. Голова облради наголосив, що до 1 травня ця лікарня повинна бути об’єктом, куди інші приїздитимуть і дивитимуться, як повинна виглядати інфекційна лікарня.

Окрім того, головам ОТГ він пообіцяв, що з обласного бюджету намагатимуться допомагати у ремонті комунальних об’єктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ХХХ Показати IP 5 Листопада 2017 15:28
Тоді виникає запитання чому, Луцьку міську консультацію і пологовий фінансують (в тому числі і ремонт)тільки з міського бюджету, а перебувають там 60% не місцевих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus