USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Кабмін хоче звільнити виробників COVID-вакцин від будь-якої відповідальності за наслідки щеплень

16 Березня 2021 10:18
Кабмін вніс у Раду законопроект, який звільняє виробника вакцин від будь-якої відповідальності за наслідки їхнього застосування.

Документ під номером 5247 оприлюднений на сайті парламенту, інформує «Страна».

Кабмін пропонує внести зміни до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби». У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що таке рішення обумовлене участю України в програмі COVAX, завдяки якій країна отримає вакцину від коронавірусу.

Автори документа вказують, що вакцини від Covid-19 розроблялися в умовах пандемії, які вважаються екстреними, тому учасники механізму COVAX погоджуються звільнити виробників вакцин від відповідальності за певні ризики, які можуть виникнути в результаті застосування цих вакцин.

Читати ще: «Ковідна рука»: лікарі виявили нову побічну реакцію на вакцину від коронавірусу

У закон про лікарські засоби Кабмін пропонує внести пункт такого змісту: «Після державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (Covid-19) під зобов’язання для екстреного медичного застосування, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в сфері охорони здоров’я, за рішенням Кабінету міністрів України має право приймати зобов’язання від імені України, пов’язані із застосуванням вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (Covid-19), державна реєстрація яких здійснена відповідно до вимог цієї статті, в тому числі про відмову від суверенного імунітету в можливих суперечках щодо таких зобов’язань, а також звільнення від цивільної відповідальності виробника і / або власника реєстраційного посвідчення, включаючи їхніх працівників, медичних працівників, залучених до здійснення заходів, пов’язаних з вакцинацією, за будь-які наслідки, викликані застосуванням таких вакцин».

Раніше у МОЗ назвали побічні ефекти від вакцини Covishield, якою зараз здійснюють щеплення українцям. Зокрема, це - почервоніння, біль, набряк у місці ін’єкції; лихоманка або озноб; головний біль, біль у м’язах або суглобах; збільшені лімфатичні вузли; нудота, стомлюваність та безсоння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Джавахарлал Неру Показати IP 16 Березня 2021 11:20
Індійська вакцина священна! Дарує безсмертя. А якщо хтось і вмре, то точно попаде в рай. І в наступному житті душа веселиться у щось довговічне - баобаб, наприклад.
Тра"ав Нюру до Джавахарлал Неру Показати IP 16 Березня 2021 12:11
не в рай, а в нірвану. а в наступному житті буде дятлом, бо тепер є д*вбо""бом
В. Висоцкий до Джавахарлал Неру Показати IP 16 Березня 2021 14:10
"Песня о переселении душ" : А если туп как дерево - родишься баобабом. И будешь баобабом 1000 лет, пока помрёшь.
sv Показати IP 16 Березня 2021 12:10
Чомусь уже й не дивує поява саме такого законопроекту. Звільнення від відповідальності у нас по факту вже є на всіх рівнях влади. Хтось за щось взагалі відповідає?! Чи хтось може назвати приклади притягнення до відповідальності когось, хто по статусу вище прибиральниці?
Внук Показати IP 16 Березня 2021 13:28
Після такого тільки хронічний ід...0т піде на вакцинацію.
Анонім Показати IP 16 Березня 2021 13:32
i вони керують??? для них швабра - забагато вiдповiдальностi!!!
Анонім Показати IP 16 Березня 2021 13:40
видно хазяї так нашій владі сказали. з-за бугра .то роблять що скажуть
скептик Показати IP 16 Березня 2021 16:45
"Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!", - М.Булгаков, "Мастер и Маргарита"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus