USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кришталевим «дюймовочкам» з Волині потрібно 160 тисяч євро на операції

5 Листопада 2019 18:11
Дарина та Богдана Струк із села Седлище Любешівського району потребують коштів на операцію.

Обидві дівчинки народилися із рідкісною вродженою хворобою – незавершеним остеогенезом. У народі її ще називають кришталевою, інформує ТСН.

«В однієї та другої бувало так, що одна поламає ніжку, то друга плаче – вона ніби відчуває той біль сестрички», – розповіла мама дівчаток Ніна Струк.

Самі ж дівчата, хоч їм і важко ходити, на місці не всидять: то майструють квіти, то куховарять. Найбільше, розповідають, люблять запікати картоплю.

«Ми вдвох обрізаємо: я буду різати, Богдана буде готувати все, що потрібно, і потім ми разом поставимо в духовку», – кажуть вони.

Цього року сестри закінчують школу, хочуть стати кравчинями, але поки ця мрія нездійсненна.

«Найперше – зібрати кошти, і щоб лікарі успішно зробили операції, аби потім ми могли ходити без милиць», – кажуть сестрички Струк.

Здійснити мрію дівчаток погодилися німецькі лікарі. Аби вирівняти кістки, кожній з близнючок треба перенести по чотири операції.

«Оперативне лікування дає можливість усунути ті деформації. Якщо вони досягли такого віку, вірогідність позитивного результату якраз вища», – каже лікар-ортопед Володимир Гітуляр.

Однак сума у 160 тисяч євро, яку озвучили навесні у Німеччині, родину просто ошелешила.

«Я як вийшла з того кабінету, кажу дівчаткам: ми не зберемо такої суми, це нереально», – каже мама.

Гроші для багатодітної родини, де працює лише тато, почали збирати усім миром. Долучилися і в школі, де навчаються 11-класниці. Тут наввипередки розповідають, які вони творчі й старанні.

«Люблю їх. Хочу, щоб у них все було добре. Вони такі творчі, беруть участь у різних конкурсах», – каже асистентка вчителя з інклюзивного навчання Лілія Маньчик.
Богданка та Даринка, аби чимшвидше зібрати гроші на операції, в Інтернеті продають свої паперові квіти, і дуже мріють нарешті піти без милиць.

Допомогти цій мрії втілитися в життя може кожен – посильною пожертвою на одужання дівчаток. Кошти можна переказувати на картку ПриватБанку за номером 5168 7573 9426 4784. Номер рахунку – 26200862258741, отримувачка – мама діток Струк Ніна Іванівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus