USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікарям первинки обіцяють надбавки до зарплати в 2014 році

2 Січня 2014 11:29
Надбавки за обсяг виконаної роботи та її якість з 2014 року отримуватимуть усі лікарі первинної ланки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"На останньому засіданні у 2013 році Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою з 2014 року передбачені надбавки до заробітної плати медичним працівникам первинної ланки у всій країні. Раніше їх отримували лише медики у пілотних регіонах. Зазначені надбавки будуть виплачуватися не тільки за обсяг виконаної роботи, а й за її якість", - зазначається в повідомленні.

Постановою також затверджено Порядок формування фонду оплати праці медичних працівників, які надають первинну медичну допомогу, та Порядок встановлення надбавок за обсяг та якість виконаної роботи медичним працівникам закладів охорони здоров'я, які надають первинну медичну допомогу.

Ухвалення постанови дозволяє формувати гарантований фонд оплати праці медпрацівників, які надають первинну медичну допомогу. Фонд включає в себе видатки на виплату надбавок за обсяг та якість виконаної роботи та створить передумови для поліпшення медичного обслуговування населення.

МОЗ нагадує, що у Державному бюджеті на 2013 рік на виплату надбавок медпрацівникам первинної ланки з надання медичної допомоги у пілотних регіонах було передбачено 250 мільйонів гривень, що дозволило в середньому збільшити зарплатню на 50-60%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гость Показати IP 2 Січня 2014 13:21
Їм цим хабарникам ще йдоплачувати. За що? Ви краще забороніть їм хабарі брати.Бо як не дасиш,то навіть на тебе не подивляться.
Анонім Показати IP 17 Січня 2014 21:57
Я лікар, у мене заробітна плата 1340грн.. Як Ви пропонуєте мені прожити за ці гроші? Хабар? А як же 8 років (+інтернатура) навчання? А потім за мізерну зарплату працювати. Обставини склались так, що мусиш брати, а якщо пацієнт не має чим віддячити, то це не проблема - пролікую безкоштовно. ТАК ЩО НЕ СУДІТЬ СТРОГО І ПО ВСІХ.
Миколо Показати IP 28 Січня 2014 19:43
Я, фельдшер вищої категорії. Заробітну платню маю без 1512 грн.а від них ще відрахують 19% різних податків і як потім жити на цю зарплатню коли в селі працюєш без вихідних, медипрацівник хіба не заслуговує жити краще. А ще зі своєї зарплати купуєш різну канцелярію для роботи та проводиш аварійні ремонти в лікарні.А ви кажете що медики беруть взятки. А як же прожити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus