USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан рятували від наслідків «теракту»

17 Жовтня 2014 15:19
Медики, рятувальники та інші служби спільно зі студентами здійснювали реалістичні навчання подолання наслідків терористичного акту у Луцьку.

Медично-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадку масового ураження людей під час терористичних актів відбулися 17 жовтня на базі навчально-методичного центру федерації профспілок Волинської області.

У навчаннях взяли участь представники управління охорони здоров’я, міськвідділу УМВС України у Волинській області, відділу ДАІ МВ УМВС України в області, управління ДСНС України в області, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, міської організації Товариства Червоного Хреста України, Луцького базового медичного коледжу. Вони відпрацьовували взаємодію служб, відомств та координацію дій з надання першої медичної та екстреної допомоги у випадку масового ураження людей.



Після ліквідації умовного «теракту» відбувся майстер-клас щодо надання першої медичної допомоги під час різних видів ураження (травми, опіки, переломи, кровотечі, стресові ситуації тощо) за допомогою муляжів для представників закладів освіти, тренерів спортивних шкіл, громадських, волонтерських та молодіжних організацій. Кожен охочий зможе подати заявки на 4-й квартал 2014 та 2015 років щодо навчання з надання першої медичної допомоги з видачею міжнародного сертифікату.

Під час навчань відбувалося сортування постраждалих: у зелену зону спрямовували легкопоранених, у жовту – поранених середньої тяжкості, у червону – важкопоранених, які не можуть самостійно пересуватися і допомогу яким потрібно надавати в першу чергу, у чорну – тих, хто загинув. Поряд обладнали намет евакуаційної та медичний штаб.



Як розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, найголовніше, що у зоні ураження не може перебувати ніхто інший, окрім рятувальників. Працівники рятувальної служби виносять постраждалих у безпечне місце у 50 метрах від будівлі, де трапився теракт. Після цього працівники швидкої надають допомогу постраждалим відповідно до важкості ураження та транспортують їх у лікарні. Умовних постраждалих відвозили у приймальне відділення Луцької міської клінічної лікарні.



«З допомогою невеликій кількості людей у мирний час швидка допомога впорається. Навчання проводяться по всій Україні у рамках державно-приватно-волонтерського партнерства, адже, якби довелося рятувати 100-200 чи навіть тисячу поранених, треба було б підключати всіх і вся», - зазначив Федір Кошель.

З його слів, під час навчань пояснять, як можна надавати допомогу з використанням усіх підручних засобів. За радянських часів усі випускники педагогічних інститутів були медсестрами запасу, тобто були в змозі за потреби надати допомогу своїм вихованцям. Оскільки у разі масового ураження людей медики не встигнуть вчасно всім надати допомогу, розраховувати доведеться на взаємодопомогу людей.

Зміст навчань полягає у тому, щоб привернути увагу лучан до того, що трапитися може усе, що завгодно, і потрібно навчитися рятувати себе.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2014 15:12
Молодці! Треба порох тримати сухим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus