USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Лучанка просить допомогти врятувати життя 5-річного сина

26 Березня 2014 16:29
Я - Євгенія Хабаль, мати 5-річного хлопчика Максима Хабаля, звертаюся до небайдужих людей з проханням про допомогу моєму синочку!

Ось вже п’ять років ми боремося зі страшною недугою моєї дитини. Наша історія почалася ще на 6 місяці вагітності, при плановій перевірці УЗД виявили аномальний розвиток сечовивідної системи. Для нас це було великим шоком! Лікарі наполягали на перериванні вагітності, зазначаючи, що дитина з такою патологією не виживе! Після цього страшного вироку ми, батьки та рідні, розпочали справжню боротьбу за життя своєї кровиночки та з Божою допомогою, я виносила і народила дитину.

З того часу почалися наші поневіряння по лікарням. Ми пройшли діагностику від народження в лікарнях «Охмадит», Львівській обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні, які направили нас на обстеження і лікування в Київ. Здавши усі можливі аналізи, нам встановили діагноз «Вроджена вада сечовивідної системи – двобічний гідронефроз 3 ст.». В віці 4 місяці Максиму зробили першу операцію в Інституті урології АМН України (клініка дитячої урології) на ліву нирку.

Через 6 місяців зробили операцію на праву нирку, проте, на жаль, нирку врятувати не змогли – все закінчилося видаленням правої нирки. Через рік нам довелося зробити ще одну термінову операцію з видалення пахової грижі. Життя мого сина під постійним контролем лікарів, кожного місяця ми повинні здавати аналізи сечі та крові, аби контролювати функціональні показники єдиної лівої нирки. Кожен рік ми робимо планове обстеження в лікарні, останнє з якого нам дало невтішні результати. Видільна функція нирки порушена, стінки критично витонченні, на даний момент встановлений діагноз гідронефроз єдиної лівої нирки 4 стадії. На даний момент нирка гігантського розміру, займає більшу частину порожнини тіла маленького Максимка.

Українські лікарі ставлять питання про пересадку нирки та не дають втішних прогнозів, адже залишилась єдина нирка. Поки моя дитина усіма силами бореться без гемодіаліза, проте резерви маленького організму не безмежні. На жаль, це не єдина проблема, в вересні 2013 р. виявили гігрому в підколіному суставі (Кіста Бейкера), яку теж треба видаляти і проходити певний курс реабілітації. Ми, батьки, в пошуках виходу з даної ситуації звернулися за допомогою в різні закордонні клініки, відсилаючи запити в Німечину, Польшу та Ізраїль. Отримавши відповідь з клініки «Ихилов - Сураски» в м. Тель-Авів, в січні 2013 року пройшли комплексну діагностику нирки, що дала нам надію на успішне лікування нашої дитини. Лікарі запропонували зробити операцію - лазерну ендопіелотомію з залишеним стентом Пигтейл. Дана операція є найменш травматичною для дитини і дає хороші результати. Ми покладаємо велику надію на закордонних лікарів і сучасні методи лікування! Адже попередні операції проведені в Україні не покращили нашого стану і всі запропоновані маніпуляції призводять лише до погіршення фізичного стану усього організму в цілому! Нирка залишилась єдина, функціональні можливості якої дуже знижені.

Операція потребує великих коштів, яких в нас за роки лікувань вже вичерпані. За свого рідного братика щодня хвилюється його рідна сестричка Анюта, ми, батьки, та усі рідні. Звертаємося до Вас не бути байдужим до нашого горя та допомогти в зборі коштів на оплату операцій в клініці.

Телефон мами Євгенії 0967480856, № картки 5168757240017386 отримувач Хабаль Є.О.,

Реквізити Приватбанк 29244825509100 МФО 305299 ЕРДПУО 14360570


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus