USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанці безболісно видалили 900-грамову пухлину

20 Червня 2011 17:34
Волинські медики провели малоінвазивну, тобто безболісну, операцію з видалення пухлини великого розміру.
30-річну лучанку Наталію, маму двох дітей, у якої була фіброміома матки діаметром 9 сантиметрів і вагою близько 900 грамів, прооперували лікарі гінекологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Боголюби. Про це пишуть Відомості.UA.
Пухлину медикам вдалося усунути всього лише через три крихітні надрізи.
«Особливість цієї операції в тому, що пухлина дуже велика і була розміщена в шийці матки, межувала з тазовими судинами, сечоводами, стінками прямої кишки, - розповів один із лікарів, які проводили операцію, акушер-гінеколог Вадим Петровський. - Тобто був ризик травмування інших органів. Що більша пухлина, то важче з нею працювати. Та нам вдалося зберегти жінці матку, втручання пройшло практично без крововтрати і тривало менше 2 годин. Наступного дня пацієнтка вже ходила, а через чотири дні – виписана додому».
«Понад 40% хірургічної гінекології в області виконується у нашому відділені, – додав завідуючий гінекологією у Боголюбах Валентин Петровський. – Із 800 великих операцій, що проводяться за рік, близько 200 саме лапароскопічним методом, тобто без розсічення передньої черевної стінки. Такі оперативні втручання можливі завдяки сучасному хірургічному обладнанню: ультразвуковому скальпелю, який безкровно розрізає будь-який орган, апарата для зварювання біологічних тканин, який дозволяє з’єднати тканини без шовного матеріалу».
«Коли мені сказали діагноз – фіброміома до 10 сантиметрів у діаметрі, я дуже злякалась, - ділиться пацієнтка. – Валентин Францович відразу сказав оперувати. Але не давав гарантії, що це не буде класична операція, з великим розрізом. Я ж просила тільки одне: аби залишитися повноцінною жінкою. Усе пройшло добре, я потім переглядала весь процес на відео. Пухлину відрізали, подрібнили й витягнули».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Eliza Показати IP 20 Червня 2011 22:55
Дійсно в Боголюбах в гінекологічному відділенні працюють професіонали,які допомагають жінкам у складних проблемах здоров*я.Сильна психологічна підтримка лікарів як Вадима Петровського так і Святослава Кушніра, розвіюють сумніви і вселяють надію на краще. Дякую від свого імені та своїх знайомих які були пацієнтами, а тепер просто щасливими і здоровими жінками )
VSC Показати IP 21 Червня 2011 13:20
Дай бог здоровья Вадиму Францевичу, но пить нужно меньше.
За Вадіма!!! Показати IP 21 Червня 2011 19:52
Вадім нормальний чоловік який допомагає людям, мені поміг не раз і я йому не відмовлю. Дякую!!!
Victoria Показати IP 21 Червня 2011 21:39
Вадим Францович Петровський - суперпрофесіонал і Лікар від бога. Хай йому сторицею вертається те добро, яке він робить людям!
Lena72 Показати IP 21 Червня 2011 22:38
Соромно VSC, в Боголюбах багато кому допомогли. Там працює дійсно талановита команда лікарів і діагнози "реальні". Валентин Францевич! Дай Вам Бог здоров'я!
? Показати IP 22 Червня 2011 15:52
а скільки ж коштує операція?
Nata Показати IP 22 Червня 2011 23:49
аналізи+пакет медикаментів+наркоз
ТЕТЯНА ПАВЛОВА Показати IP 17 Січня 2012 00:15
Дуже дякую Валентину Вадимовечу за його роботу,за хороші консольтації.
Енді Показати IP 19 Червня 2012 21:13
хм...не зню..може мені здалось, але Вадим Францовиц, якого тут так вихваляють, навіть не подивився нормально аналізи які і сам призначив. Як можна за кілька секунд оцінити ситуацію, коли я сама ії вивчала близько 5 хв? До того ж він поводився не зовсім етично: підвищував голос і, грубо кажучи, звинуватив мене у тому в чому моєї вини немає. Чи може йому треба давати гроші щоб він був лояльніший та уважніший? Адше клініка в Боголюбах не дешева...
Оксана Показати IP 15 Березня 2015 20:04
Там лікарі дійсно від Бога, Святослав Кушнір взагалі людина з великою літери...Да Бог йому здоровя)))
Анонім Показати IP 22 Лютого 2020 00:46
Скажіть Будь ласка що значить Проліферація залозового епітелію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus