USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі медзаклади: фіктивні лікарняні, порушення умов зберігання ліків

31 Січня 2015 19:00
У медичних закладах Луцька порушували законодавство про охорону здоров’я. Медики необґрунтовано видавали та продовжували листки непрацездатності, порушували умови зберігання лікарських засобів тощо. Торік за це дисциплінарно покарали 10 луцьких медиків.

Про це йдеться у звіті за 2014 рік прокурора Луцька Андрія Кучера, який він представив до розгляду депутатів міськради під час минулої чергової сесії.

У жовтні 2014 року прокуратура Луцька разом із спеціалістами Державної служби з лікарських засобів області, виконавчої дирекції обласного відділення ФСС з ТВП перевірили додержання вимог законодавства про охорону здоров’яв діяльності комунальних закладів міста.

Згідно з інформацією, перевіряли КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок», КЗ «Міська клінічна стоматологічна поліклініка», КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1, амбулаторії загальної практики – сімейної медицини», КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2», КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3».

Як йдеться у звіті прокурора, під час перевірок виявили випадки порушення вимог Закону України «Про благодійництво і благодійні організації». Крім того, були випадки, коли працівники закладів необґрунтовано видавали та продовжували листки непрацездатності.

Нагадаємо, сімейний лікар Комунального закладу «Луцький центр первинної медико-соціальної допомоги №3», за подарунок у вигляді алкогольних напоїв та продуктів харчування, безпідставно виписав листок непрацездатності громадянці, яка у той момент перебувала за кордоном у власних справах.

Також в медзакладах міста не дотримувалися вимог законодавства щодо якості та безпеки лікарських засобів, які перебувають в обігу та застосовуються у сфері охорони здоров’я. А ще в луцьких закладах охорони здоров’я порушували умови зберігання лікарських засобів, а також зберігання лікарських засобів з терміном придатності, що минув.

Після відповідних перевірок, прокуратура міста внесла подання начальнику управління охорони здоров’я міської ради. Згідно з результатом розгляду цього подання, 10 медичних працівників закладів охорони здоров’я міста притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 31 Січня 2015 19:57
Хтось заплатить, а потім взяти лікарняний по хворобі нереально...
медик Показати IP 31 Січня 2015 20:29
Листки непрацездатності - це ЗОЛОТЕ дно медицини (особливо дільничної), всім вигідне - лікарю (заробіток) і пацієнту (відпочинок на свої потреби).
ВБ до медик Показати IP 1 Лютого 2015 08:27
не у Луцьку. у Луцьку бідота живе хоче за 100 грн. лікарняний. а реальна ціна 10 днів не менш 500 грн.
Олена Показати IP 31 Січня 2015 21:12
На Гіркій Полонці взяти лікарняний лист без проблем ! 20 грн. за день ! Звертайтеся до лікаря Шкоропад Н.В. (На правах реклами).
Каріна до Олена Показати IP 15 Червня 2019 15:17
А чи справді зараз можливо купити у неї лікарняне?
Олена до Олена Показати IP 10 Грудня 2019 14:58
Можна точний адрес або номер телефону?
РОБОЧИЙ Показати IP 31 Січня 2015 21:18
100% зідний ! Супер послуга. Постійно там беру больнічний .Заплатив і не ходиш на роботу.І відносно не дорого.
.антон Показати IP 1 Лютого 2015 07:06
ХОЧТЕ **ЛИПУ* І НА*ХАЛЯВУ*....самі просите і самі здаєте.?ото справжні волиняки!!
галичанка Показати IP 1 Лютого 2015 10:01
Дійсно, на Волині найменша ціна на медпослуги, а ще люди незадоволені!!!
Врангель до галичанка Показати IP 1 Лютого 2015 10:28
А це місцева специфіка.Самі ідуть за лівим лікарняним і самі обгажують.видно хочуть ,щоб доктор ім ще й заплатив за те,що взяли.КОЛЕГИ! Коли до вас прийде такий прохач зразу ж телефонуйте в прокуратуру!ПОВАЖАЙТЕ себе!!!!!
Оля Показати IP 1 Лютого 2015 10:38
А це хібань новина. Лірняні за гроші,будь ласка, 10 днів 300 грн.Беру на місяць по два два-три рази. У мене двоє діток два рази дітей, один собі. Дурна на роботу ходити. Отака в нас шарашкіна контора -медицина.Одне хабарництво кругом.А групи інвалідності коли будете перевіряти 90 проц. фальшиві.Хворим груп не дають.1000 баксів і група.Ти здоровенький,ходиш на роботу, причому на завод ДПЗ, а група є ,і пенсія, і зарплата .Ура! Я умний-ти дурак.Отакі реаліїї життя нашого.Жахливі
Врангель до Оля Показати IP 1 Лютого 2015 11:20
Значить,вами мають зацікавитись компетентні органи в першу чергу.А так і буде,бо створенний єдиний електронний реєстр листків непрацездатності,апотім і тими особами,що іх видали. НЕ МАЄ ПОПИТУ-НЕ МА ПРОПОЗИЦІІ.
до Оля до Оля Показати IP 1 Лютого 2015 16:37
А чим ви ,"шановна" , вихваляєтесь? Всі медики погані,а ви така порядна! Навіщо платите за цю послугу ? Що медицина ---шарашкіна ви помітили,а що та організація ,де ви працюєте не шарашкіна ?Хто вас там тримає на тій роботі ,якщо ви 30 днів в місяць на лікарняному ? Таке враження,що ви просто глибоко нещасна , озлоблена людина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus