USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Медичним реформам на Волині бути. Світовий банк дає 30 мільйонів

12 Лютого 2015 17:44
Підписання угоди зі Світовим банком щодо надання 30 мільйонів доларів США на реформування медичної галузі Волинської області відбулося вчора, 11 лютого. Про це 12 лютого журналістам розповів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Про це інформує Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, про реалізація спільного проекту Світового банку, згідно з яким медицина краю отримає значні інвестиції у розвиток галузі, говорилося уже давно.

Зазначимо, що вже тривалий час говорили про підготовку до реалізації проекту за фінансування Світового банку у галузі медицини. Тож, зі слів посадовця, вчора відбулося підписання угоди. Отже робота вже розпочалася.

Проект націлений на профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань. Реалізовуватиметься він протягом п’яти років на усіх трьох рівнях надання медичних послуг.

Так, на Волині мають реконструювати 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Окрім того, в кожному закладі має бути окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. На вторинному рівні передбачено створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів.

Щодо третього рівня волинської медицини, то буде придбане додаткове обладнання для обласної лікарні, аби розширити можливості практичної хірургії в кардіологічних центрах краю. Окрім того, проводитиметься інформаційна робота з населенням. Зазначимо, що реалізація проекту передбачає 10% співфінансування з обласного бюджету. Володимир Гунчик запевнив, що необхідна сума вже передбачена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 12 Лютого 2015 17:46
Сидор вже складає список покупок.
Таня до дідо Показати IP 12 Лютого 2015 18:18
А ще як Кошель руку докладе.....
баба до дідо Показати IP 12 Лютого 2015 18:42
Сидору там попаде згулькін ніс,а от Ващенюк із Кошелем щосливо усміхаються і потихенько думають, як один одного об"ї...и.
Анатоль_. до дідо Показати IP 12 Лютого 2015 19:18
ми з Наталею Семенівною лікуємося виключно за приписами народної медицини. нам ті апарати не треба
Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 17:50
Розкрадуть,як завжди.
Лікар Показати IP 12 Лютого 2015 18:09
Перепрошую,але це укріплення матеріальної бази існуючих аж ніяк не реформованих установ.Які ж це реформи?,це просто подачка з-за кордону до фінансування існуючої недофінансованої власною державою напіврозрушеної системи.
волинянам Показати IP 12 Лютого 2015 18:19
гу.....к гідно наслідує справи борьки царька....гроші готові відмити, в амболаторіях вже ремонт зроблено....хто буде віддавати кошти????? світового банку
медик Показати IP 12 Лютого 2015 18:45
і то правда позичать гроші у світового банку розкрадуть, а потім з хворих будуть здирати, щоб погасити борги ото реформа))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus