USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медики з'ясували, що коронавірус із Китаю заразний і під час інкубаційного періоду

26 Січня 2020 16:05
Смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися під час інкубаційного періоду, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора.

Про це 26 січня повідомляє BBC з посиланням на слова голови Державного управління охорони здоров’я КНР Ма Сяовея, передає ТСН.

За словами медика, 2019-nCoV перебуває на «критичній стадії стримування», а ситуація ускладнюється тим, що вірус може передаватися коли людина вже хвора, але жодних симптомів захворювання немає. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

«Схоже, що здатність вірусу передаватися від людини до людини посилилася. Фахівці вважають, що епідемія перейшла в порівняно серйозну і складну стадію», – підкреслив глава відомства.

Кількість підтверджених випадків захворювання смертоносним коронавірусом з Китаю 26 січня сягнула понад 2 тисячі людей. акож збільшилася кількість загиблих, протягом доби померло ще двоє хворих. Тепер вірус забрав вже 56 життів.
Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

– уникати контактів з тваринами;

– не їсти сире або погано оброблене м’ясо;

– уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

– регулярно та ретельно мити руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus