USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Минулоріч на гепатит А захворіло 23 волинянина

7 Січня 2018 23:34
Протягом 2017 року на Волині 23 особи захворіли на вірусний гепатит А. Враховуючи періодичність цієї інфекції (для нашої території 5-6 років), медики очікують черговий епідемічний підйом захворюваності на 2019-2020 роки.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Проте інтенсивні міграційні процеси можуть привести до завозу та локального поширення інфекції вже в найближчому часі. Контингенти ризику – особи активного молодого віку та діти шкільного віку, а також діти дошкільних навчальних закладів.

Довідково :

Вірусний гепатит А – типова кишкова інфекція, джерелом є хвора людина, зараження відбувається фекально-оральним шляхом через воду, харчові продукти, контактно-побутовим шляхом. Характерним для захворювання є ураження печінки, прояви жовтухи, можливі блискавичні форми з тяжкими наслідками. Сприйнятливість до інфекції висока, особливо у дітей у віці від 5 до 14 років. Інкубаційний період захворювання-від 2х до 5 тижнів, в середньому – 28 днів. Після перенесеної хвороби наступає, як правило, повне одужання, залишається стійкий імунітет. Профілактика вірусного гепатиту А зводиться до вживання доброякісної води, харчових продуктів, дотримання особистої гігієни. В цих умовах особливого значення набуває необхідність проведення лабораторного контролю безпечності питної вод, об'єктів довкілля тощо. Використовується ефективна вакцина, проте в даний час на території України вакцина не зареєстрована.

Для якісної та достовірної діагностики вірусних гепатитів необхідно користуватися сучасними методами визначення вірусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 8 Січня 2018 12:33
Ванга говорила: "От желтухи есть очень простое лекарство, которое полностью лечит ее за три дня. Как только болезнь обнаружили, нужно в течение трех дней с утра натощак пить сок одного лимона, в котором растворена одна чайная ложка питьевой соды". Випробувано на практиці. Дочка моєї знайомої виписалась з лікарні достроково. А ще треба живу вош заліпити в кульку з хліба, змочену слиною, і проковтнути. Принаймні, не зашкодить, це точно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus