USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Минулоріч від туберкульозу померло 182 волинян

22 Березня 2011 13:52
Минулоріч на Волині від туберкульозу померло 182 людини, проте смертей серед хворих дітей та підлітків не зафіксовано.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 22 березня, розповів генеральний директор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Василь Загорулько.

Медик нагадав, що епідемія туберкульозу на Волині розпочалась ще у 1991 році. Тоді в області зафіксували більше 30 хворих на 100 тисяч населення, що стало свідчення перевищення допустимого епідпорогу.

Протягом десяти наступних років ситуацію із рівнем захворюваності не вдавалось стабілізувати. І лише від 2001 року кількість хворих почала поступово зменшуватись.

Як розповів Загорулько, у 2010 році захворюваність усіма формами активного туберкульозу в області становила 56,1 на 100 тисяч населення, у 2009-му ця цифра становила 63,1. Загальноукраїнський показник за минули рік сягнув 68,4 на 100 тисяч населення.

Загорулько розповів, що у минулому році від туберкульозу померло загалом 182 хворих. Серед них не було дітей та підлітків. Проте минулоріч 7 дітей та 14 підлітків захворіло на сухоти.

Гендиректор протитуберкульозного об’єднання каже, що «найскладніша» ситуація з туберкульозом у Ковельському, Маневицькому та Любомльському районах.

Також волинські медики розповіли, що на Волині трапляються випадки захворювання на туберкульоз і серед медичного персоналу, який перебуває у постійному контакті з хворими на туберкульоз.

Щоправда, минулоріч професійну хворобу не підхопив жоден працівник волинських тублікарень. Проте фахівці кажуть, що раніше в області щороку фіксувалось до п’яти таких випадків.

Поступове зменшення рівня епідемії туберкульозу в області напряму пов’язане з фінансуванням.

«Якщо у 2000 році з обласного бюджету було виділено тільки 2 мільйони 100 тисяч гривень, то вже у 2010 році на боротьбу з туберкульозом виділили 24 мільйони. Тобто фінансування збільшилось вдесятеро», – зазначив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Іван Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus